La CMO ha celebrat aquest dissabte 1 d’octubre una jornada de portes obertes a lETAP del Mas de les Aigües amb l’objectiu de commemorar els 30 anys de la gestió cooperativa. La jornada ha inclòs una visita de les instal·lacions, xerrades sobre l’autoconsum i les comunitats energètiques amb diferents experts i, per acabar, un refrigeri.

En Joan Arévalo, president de la CMO, i en Ramon Roig Soler, Regidor d’Hisenda, Transició Energètica, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Balenyà, han conversat sobre autoconsum i comunitats energètiques.

També s’ha reproduït un vídeo d’imatges aèries de les noves plaques solars de fins a 100 kWh d’energia instal·lades sobre els dipòsits d’aigua. Aquestes permeten que la cooperativa pugui assolir de manera progressiva l’autoconsum energètic verd. També hi han assistit els tècnics de la cooperativa AZIMUT360, encarregats d’instal·lar les plaques i que també promouen l‘autoconsum energètic i la creació de comunitats energètiques.

Assemblea General Extraordinària de la CMO

La Comunitat Minera Olesana celebrarà una Assemblea General Extraordinària el 22 doctubre del 2022 a la seu social de la cooperativa, al carrer Alfons Sala, 42, d’Olesa de Montserrat. La sessió començarà a les 17 h en primera convocatòria. L’assemblea servirà per presentar el compte d’explotació del primer semestre del 2022, donar compte del desviament de costos energètics i materials de manteniment a l’hora de fer l’estudi per determinar les tarifes de l’aigua i ratificar, si escau, les derrames que s’aplicaran al tercer trimestre.

La derrama de la factura s’aplica a causa de l’augment del preu de lenergia i el cost elevat dels materials de conservació, que ha provocat que no s’aconsegueixi l’equilibri econòmic que ha de tenir la concessió de l’explotació del servei d’abastament d’aigua potable a Olesa. Tot i això, la factura de laigua es mantindrà a la meitat del preu mitjà de Catalunya i del preu actual de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.