Abacus_setembreEl pla d’inversions Next Abacus dona resposta als grans reptes que ha d’afrontar l’educació i la cultura amb una aposta clara per la digitalització, la producció audiovisual i la millora del servei a les botigues i al web

Entre 2023 i 2027 es desenvoluparan 16 projectes estratègics que impliquen totes les àrees en què s’ha reorganitzat la cooperativa

Abacus invertirà 30M d’€ en els propers 5 anys en la creació i distribució de continguts culturals i educatius de qualitat per a famílies, infants, adolescents i professorat de les escoles. El pla d’inversions Next Abacus s’executarà en el període comprès entre els anys 2023 i 2027 amb la voluntat de donar resposta a les necessitats cada cop més grans a què l’educació i la cultura han de fer front i amb una aposta ferma per la digitalització, la producció de continguts audiovisuals. Una part molt important de la inversió també servirà per millorar el servei que a través de les botigues i el web es presta al prop de milió de socis i sòcies de la cooperativa.

Tal i com ha assenyalat el codirector general d’Abacus Oriol Soler “davant dels reptes majúsculs que té l’educació, i tal i com va fer fa més de 50 anys en el moment de la seva fundació, Abacus continua donant resposta amb una inversió a l’alçada de les necessitats. L’educació té un repte gegant; Abacus fa una inversió gegant”. El també codirector de la cooperativa Salvador Garcia ha destacat “la solidesa econòmica d’Abacus, una circumstància que permet implantar aquest important pla d’inversió” que es destinarà a la creació de continguts culturals i educatius de gran qualitat i ampli impacte social com a eina per a contribuir a una societat més justa, més plural i més lliure.

Els 30 milions d’euros es repartiran en 16 projectes que es desenvoluparan en les cinc àrees de treball que conformen la nova organització de la cooperativa. En l’àrea d’Abacus Original, la inversió se centrarà en fer que les botigues estiguin totalment digitalitzades i al servei de les necessitats dels socis d’Abacus. Uns establiments que es modernitzaran per seguir sent espais culturals de referència. El pla permetrà millorar el web i la botiga on-line i assolir un sistema de logística impecable i enfocat al client. La institució també farà una aposta per la inversió en la instal·lació de sistemes d’energia renovables d’autoconsum per avançar en l’autosuficiència energetica.

A Abacus Escolar es consolidarà el servei de qualitat que ara mateix ja es dona a les escoles i es desenvoluparà una productora de continguts Steam (science technology engineering arts mathematics) i robòtica educativa que serà de referència a l’Estat i a Europa i un mitjà de comunicació multilingüe especialitzat en continguts Steam amb l’objectiu de crear els continguts que la comunitat educativa necessita avui en dia.

El Next Abacus, en l’àrea d’Abacus Editorial, preveu la posada en marxa d’una nova editorial infantil i juvenil que consolidarà els bons resultats en col·leccions de referència en no ficció i clàssics. L’objectiu de les inversions a Abacus Media és la digitalització de tots els continguts de tots els mitjans que formen part de la cooperativa (un total de 17) per situar-los sota un mateix paraigua amb l’objectiu d’agrupar, ordenar i anar incorporant nous projectes que consolidin l’aposta per un periodisme de proximitat, especialitzat i d’alta qualitat. Finalment, el pla d’inversions també preveu la posada en marxa d’una plataforma de continguts audiovisuals per a nens, joves i famílies.

El detall de la inversió contempla destinar 10 milions d’euros a sistemes i digitalizació;

3 milions d’euros a la modernització de les botigues; 3 milions més a millorar la logística; 5 milions en la creació de continguts; 5 milions a la nova plataforma audiovisual; 4 milions en l’adquisició de béns actius immobiliaris i en projectes d’energia renovables d’autoconsum.

Oriol Soler ha situat el pla d’inversions Next Abacus en un context marcat “per la globalització amb noves formes de consum, on la competència és global i la propietat de les grans empreses de distribució de productes i continguts (com Amazon) està cada cop en menys mans. Això és una amenaça real per a la pluralitat i la democràcia”. Davant d’aquesta circumstància, el codirector general considera que “Abacus té el repte i l’obligació de presentar una alternativa a aquesta dinàmica per donar resposta a les noves formes de consum i poder ser competitius”. Salvador Garcia ha afegit que l’objectiu és “invertir més per produir uns continguts que estiguin a l’abast de tothom i que responguin als valors d’equitat i qualitat que sempre ens han caracteritzat”.