Clade ha celebrat aquest dimecres 20 de juliol de 2022 el Consell Rector per aprovar el nomenament de Tomàs Llompart com a nou president de Clade Grup Empresarial d’Economia Social.

Aquest consell rector s’ha fet en continuació a l’Assemblea General, que ha aprovat els comptes anuals del grup cooperatiu. Segons aquests, el grup Clade ha assolit el 2021 una xifra de negoci de 306 M€, malgrat el context econòmic marcat per la recuperació econòmica després de la pandèmia. En aquest darrer 2021, Clade va ocupar més de 5.800 persones i va augmentar els seus socis de treball en un 10%, arribant fins als 1.845.

El nomenament de Tomàs Llompart, el codirector general de Suara Cooperativa, com a nou president del grup, es fa en substitució de David Cos, que ha arribat al final del seu mandat després de nou anys com a president.

Aquest nomenament de Llompart al capdavant de Clade exemplifica el relleu en la direcció que s’havia estat treballant en els darrers anys i que arriba un cop assolit el mandat màxim per part de Cos.

Amb aquesta nova presidència, el grup vol encarar el canvi com a una oportunitat per donar resposta als reptes de futur i posar de manifest el paper que les empreses i cooperatives tenen en l’economia social i el seu poder de transformació.

Tomàs Llompart ha volgut agrair el seu nomenament davant de la resta de membres de Clade i ha destacat el paper del grup a l’hora de promoure un model d’empresa i d’economia basada en les persones. Llompart s’ha mostrat compromès en fer créixer la incidència i les sinergies entre el grup i els seus membres en aquesta nova etapa.

Per la seva banda, el president sortint del grup, David Cos, ha lloat la resiliència i el compromís de tots i totes les entitats membres del grup durant aquests anys i s’ha mostrat convençut que amb aquest canvi en la presidència, el grup sabrà reafirmar i fer valer el pes que l’economia social té en el dia a dia de les persones.