L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, va acollir el passat 20 de juny l’acte d’entrega dels Premis Blanquerna Impulsa, uns guardons que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l’ONU (2015-2030). La directora de Màrqueting, Comunicació i Admissions de Blanquerna, Eva Marquez, va presentar la quarta edició dels premis.

Els Premis Blanquerna Impulsa pretenen motivar i sensibilitzar la comunitat educativa i estan oberts a tots els centres educatius de Secundària de Catalunya, Balears i Andorra. En aquesta edició, 18 instituts i estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius han presentat excel·lents projectes, relacionats amb els tres ODS: “Producció i consum responsable”, Pau, justícia i institucions solidàries” i “Aliança per assolir els objectius”, els objectius números 12, 16 i 17 respectivament. Finalment, els guanyadors han estat:

Modalitat àmbit comunicatiu:

-Primer Premi per a l’Escola Vedruna Vall de Terrassa amb el projecte Make it visible

-Segon Premi per a l’Institut Quatre Cantons amb el projecte Què hi ha darrere de l’oli de Palma?

-Tercer Premi per a l’Escola Pia de Nostra Senyora amb els projectes IP Club i Escola Ambaixadora

Modalitat àmbit educatiu:

– Primer Premi per a l’Institut Sant Quirze del Vallès amb el projecte SWAP PARTY

– Segon Premi per al Col·legi SAFA de Gavà amb el projecte PLASTIK-O

– Tercer Premi per a l’Institut Alzina amb el projecte Campanya antiracista

Modalitat projectes de centres educatius:

-Primer Premi per a l’Escola Sant Ramon Nonat amb el projecte Blau. Construint la pau des de l’ombra

-Segon Premi per a l’Escola Pia d’Igualada amb el projecte Diada solidària

Entre els assistents hi havia els joves finalistes dels premis, part de l’equip humà, deganat i direcció general de la institució i alguns representants de les empreses col·laboradores: Caixabank-Obra Social La Caixa, Canon, Aramark, Abacus, Serafí, Junior Report, Fedefarma i Nutrició sense fronteres. La Dra. Giorgia Miotto, directora general de Blanquerna-URL va explicar el compromís de la universitat amb els ODS. Hi va assistir també el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-UR, Dr. Josep Lluís Micó, i el vicerector de la Universitat Ramon Llull, Dr. Josep Rom. La directora general de Nutrició sense fronteres, Núria Camps, i la cap de Comunicació i Relacions Públiques de Càritas Barcelona, Anna Roig, van participar amb dos discursos sobre els ODS.