Suara Cooperativa ha tancat el segon any de la pandèmia per covid-19 amb la recuperació de l’activitat i amb l’aval del 94% de les persones sòcies a l’Assemblea General. Així, l’any 2021 es va tancar havent atès 34.143 persones a través de 284 projectes i serveis, amb una plantilla de 4.677 persones contractades i amb 1.285 persones sòcies.

Els ingressos d’explotació de 2021 van ser de 106.760.144€, amb una recuperació del 4,28% respecte el 2020, en què l’inici de la pandèmia va provocar una decaiguda de l’activitat de la Cooperativa. Els fons propis, pel seu costat, van incrementar en un 13% fins a 23.768.899 €.

El càlcul del Valor Social Integrat també es recupera fins al 216.653.821€, malgrat que el mètode de càlcul no incorpora cap factor de correcció que valori els esforços addicionals derivats de la pandèmia, en considerar que són excepcionals. Aquest indicador calcula el valor social més enllà de l’impacte econòmic seguint la metodologia del Dr. José Luis Retolaza de la Universitat de Deusto i el seu equip de GEAccounting.

En clau interna, el 2021 es van impulsar formes de treballar més flexibles per aprofitar avantatges del treball ubicat i remot, eines de millora de l’eficiència i projectes de cura del benestar de les professionals, incloent programes d’acompanyament emocional i físic, entre d’altres.

Podreu llegir-ne tots els detalls a la MEMÒRIA DE SOSTENIBILITAT Persones per l’economia social.

En el transcurs de l’Assemblea General, que es va tornar a celebrar en línia amb l’assistència de prop de 1.000 persones connectades, també es va aprovar la nova composició del Consell Rector de la Cooperativa a través de d’una renovació parcial de membres: han iniciat nou mandat a l’òrgan Susanna Benabarre, Laia Bonastra,Mireia Miralles, Bàrbara Outeiro, Alejandro Ovejero i Carla Valero, que es sumen a Nelly Amaral, Clara Fuentes i Jordi Masnou.