Agroplana comença a introduir un nou sorgo BMR més productiu en la sembra d’aquest estiu. Amb aquesta aposta, pel sorgo BMR es pretén millorar la rendibilitat dels farratges d’estiu que durant la tardor s’ensitjarà per arribar a l’hivern convertit en farratge.

Segons Josep Soler, gerent de Grans del Lluçanès, l’estratègia vol aportar un valor afegit i millorar els resultats d’un sector històric i tradicional. Aquesta nova varietat de sorgo BMR és òptima per al vacum de llet. Aquesta particularitat fa que el sector tingui molta esperança en aquest sorgo BMR perquè pugui competir amb el blat de moro en situacions d’0estès hídric, explica Daniel Bassas, gerent de la Cooperativa Plana de Vic.

Aquest estiu, i amb una maquinària adaptada a la delicadesa del sorgo, Agroplana intervindrà en 800 hectàrees de sorgo a la Plana, 500 de les quals seran amb sorgo BMR.