L’alumna Sara Siles ha estat seleccionada per participar en l’edició del 2022 del Programa Joves i Ciència que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera gràcies al seu projecte “Descobrint la biodiversitat i l’evolució: des del treball de camp fins a la genètica actual a través de la bioinformàtica“. El Programa Joves i Ciència és una programa d’excel·lència adreçat a alumnes que estudien 4t d’ESO per fomentar-los les vocacions cientificotecnològiques. Durant els propers tres anys podran experimentar la investigació en primera persona, tant a nivell local com internacional. Durant el primer any, els premiats podran participar en un projecte d’investigació científica a MónNatura Pirineus; a l’estiu, d’entre 1r i 2n de Batxillerat, faran unes pràctiques en un centre d’investigació local; i en el tercer any, en un centre d’investigació internacional.

El jurat del Programa ha destacat que d’entre la gran quantitat de projectes presentats enguany, especialment nombrosa, no ha estat gens fàcil triar els finalistes entre els candidats i candidates especialment motivats i capacitats per les ciències.