Algun cop has oblidat prendre la teva medicació? Sigui per falta de temps o un simple descuit, no complir amb el pla mèdic tal com ha estat prescrit pels sanitaris és més comú del que ens imaginem.

Quan prenem ocasionalment un fàrmac com és l’Aspirina, aquests errors ens semblen anecdòtics i no acostumen a derivar en res greu. No obstant, al parlar de persones polimedicades i tractaments de llarga duració, oblidar prendre les píndoles pot desencadenar conseqüències molt diferents.

És per això que Previsora General vol comprometre’s amb tots el seus mutualistes, oferint un servei pioner i únic a Catalunya. Parlem de l’aliança que ha dut a terme amb l’empresa catalana IMA Contigo, una empresa dedicada a oferir el millor servei de preparació i organització de les preses diàries.

Però, per què és tan important organitzar bé la medicació?

Tant si ets una persona polimedicada (és a dir, que prens diversos fàrmacs al dia), com si cuides de gent gran o depenent, pot ser que aquesta dada et resulti familiar. Segons va confirmar l’OMS, 1 de cada 2 pacients d’edat avançada no segueix correctament el seu tractament mèdic.

Aquest fet, present també entre moltes persones joves polimedicades, dificulta la recuperació de malalties, i també l’empitjorament d’afeccions cròniques.

Què pot fer IMA pels membres de Previsora General?

Amb el propòsit de reforçar l’adherència terapèutica, així com donar un cop de mà a tots els pacients que ho requereixin, IMA t’ofereix el Pla Preparació, un servei totalment personalitzat per organitzar les preses diàries. D’aquesta manera, durant el darrer mes ha pogut donar suport a més de 2.500 llars en la gestió de la medicació diària.

A través del Pla Preparació, d’accés totalment gratuït si vens de part de Previsora General, IMA et brinda l’oportunitat de tenir les teves píndoles diàries ja organitzades, per dia i hora.

Tot això es duu a terme mitjançant el sistema SPD, o sistema personalitzat de dosificació. Aquest mètode permet empaquetar les píndoles del teu pla mèdic en un únic blíster setmanal. També existeixen altres mètodes igual de pràctics, com són els sobres individuals, que divideixen la medicació en preses.

Amb IMA, no tornaràs a fer-te un embolic recordant quins fàrmacs toquen cada dia, i en quin moment del dia te’ls has de prendre. També resulta molt útil quan cuidem de gent gran, sigui de manera professional, o fent-nos càrrec nosaltres mateixos dels nostres pares o avis.

Com funciona el Servei de Preparació d’IMA?

Tots els inscrits al Servei de Preparació, poden accedir a la xarxa de farmàcies col·laboradores d’IMA. Aquestes, les trobem distribuïdes tant per Catalunya com a l’Estat Espanyol, incloent-hi les Illes Balears i l’arxipèlag canari, podent accedir a l’oficina de farmàcia més propera a la seva llar.

Un cop escollida la farmàcia, aquesta es posarà en contacte amb tu per conèixer el teu cas i poder-te preparar el pla mèdic, de manera que sigui còmode i pràctic alhora. A més dels fàrmacs receptats, també podràs demanar altres medicaments i articles de parafarmàcia per cobrir totes les teves necessitats.

Ja organitzada la teva medicació, IMA anirà a la farmàcia en lloc teu. Com ja hem esmentat, la comanda es prepararà en format de blísters setmanals o sobres, organitzats i preparats per cobrir un mes sencer de medicació.

Recorda, si tens cap petició específica, així com dubtes o comentaris al farmacèutic, podràs fer-los-hi arribar en tot moment.

I si no puc desplaçar-me o visc a un poble petit? Podré rebre la medicació organitzada?

El Pla Preparació d’IMA està pensat per donar suport i reforçar el tractament mèdic d’aquells amb problemes per organitzar les píndoles diàries. Per tant, el seu propòsit també busca poder arribar a tota la població polimedicada. D’aquesta manera, tant si tens poc temps com problemes de mobilitat, això no comportarà cap problema.

Un servei tant per a tu com per la teva família

Si l’organització de la medicació et resulta una tasca massa complicada, o no tens temps de preparar-la adequadament, deixa que un farmacèutic se n’encarregui. Guanyaràs tranquil·litat, i podràs dedicar aquest temps a altres tasques, ja sigui per a tu mateix, com per cuidar d’un familiar o persona depenent.