Fotografia_OSV_maigEls concerts, dirigits per Edmon Colomer, comptaran amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Cor de Cambra de la Diputació de Girona i Cor Maragall i les veus solistes de Marta Mathéu i Ulrike Haller (sopranos), Anaïs Masllorens (mezzosoprano), Antoni Lliteres (tenor) i Elias Arranz (baríton).

La Simfònica del Vallès farà gira amb aquesta producció per cinc poblacions catalanes: Sabadell, Barcelona, Terrassa i Girona, del 2 al 12 de juny i arribarà a Puigcerdà a l’agost.

El programa recupera el Cant Espiritual de Xavier Montsalvatge, obra que va estrenar l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana l’any 1960.

L’OSV fa un balanç positiu d’una temporada en la que encara s’han notat alguns efectes de la pandèmia: ha realitzat 99 concerts, en 22 localitats catalanes i 2 a nivell estatal (Santander i Castelló) i ha superat el llindar dels 55.000 espectadors..

Del 2 al 12 de juny, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà 4 concerts de “La Novena de Beethoven” al Festival Observa de Sabadell, Palau de la Música Catalana (Bcn), LaFact Cultural de Terrassa i l’Auditori de Girona per celebrar la cloenda de la 26a temporada del cicle Simfònics al Palau. El cinquè concert de la gira serà el 12 d’agost en el Festival de Música de Puigcerdà.

Aquesta producció s’havia de celebrar el maig de 2020 però es va haver de cancel·lar per la pandèmia que va afectar l’aturada d’activitat cultural. La Novena de Beethoven és una obra que sempre forma part de la temporada de l’orquestra i tornar-la a programar amb el mateix repartiment no ha estat senzill. Però finalment, aquest any celebrarem aquest cant a la fraternitat que Beethoven va compondre i que s’ha convertit en un himne universal.

Justament ara fa 10 anys que vam enregistrar la flashmob “Som Sabadell” que s’ha convertit en vídeo viral amb més de 90 milions de visualitzacions a youtube. Aquella versió amb l’Himne a la Joia en català a partir de la traducció del poema de Schiller per Joan Maragall és la mateixa que escoltarem en els concerts de juny. Coincidint amb l’efemèride, portem el concert a l’exterior com a part del nou Festival Observa de Sabadell (Amfiteatre Parc de Catalunya), el dijous 2 de juny a les 20.30h.

El dissabte 4 de juny serem al Palau de la Música Catalana (18.30h), el divendres 10 de juny posem punt final a la 6a temporada de concert simfònics a LaFact Cultural de Terrassa (20h) i el diumenge 12 de juny, clourem la primera part de la gira a l’Auditori de Girona. Sota la batuta de l’antic director titular de l’OSV, Edmon Colomer, comptem amb 3 cors (Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Cor de Cambra de la Diputació de Girona i Cor Maragall) a més d’altres cors participatius a Girona, i amb les veus solistes de les sopranos Marta Mathéu (Palau i Girona) i Ulrike Haller (Sabadell i Terrassa), Anaïs Masllorens (mezzosoprano), Antoni Lliteres (tenor) i Elias Arranz (baríton).