Enguany les cooperatives Cooperativa Plana de Vic i Vaquers d’Osona han participat activament del Lactium de Vic amb diverses activitats. La mostra de formatges, referent del sector lacti a casa nostra i una de les cites imprescindibles de la nostra agenda, va tenir lloc el cap de setmana del 14 de maig a la ciutat.

Vaquers Plana de Vic, la unió de les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d’Osona hi va ser present a través de l’Aula de Formatges de Bon Preu, on Daniel Bassas va impartir una xerrada titulada “Llet i formatge: paisatge, territori i beneficis per a la salut” juntament amb els companys de La Bona Llet. També es va poder gaudir del tast de la llet Terra i Tast i del Formatge Territori, que s’ha creat amb la formatgeria tonenca Mas el Garet.

Per altra banda, també van participar en el Lactium amb la presentació del conte “Làctics a un preu just”. Un conte, que ja es va presentar al Mercat del Ram, i que aquesta vegada incloïa també el Formatge Territori com a un dels protagonistes juntament amb la Llet Terra i Tast i els personatges: els ramaders Pep i Maria. Aquesta activitat dirigida a infants dóna l’oportunitat de conèixer la problemàtica del sector lacti  de forma divertida i per a tota la família. D’aquesta manera, es va poder posar en pràctica el que s’havia explicat sobre la importància de pagar un preu just per a la llet de les nostres vaques a partir de dinàmiques i experiències amb l’empatia pels ramaders com a punt de partida.