HABILIS és una innovadora plataforma de continguts educatius que neix després de la fusió de les cooperatives Abacus i Som*, per sumar les sinèrgies derivades de l’experiència acumulada per ambdues organitzacions en la distribució de productes educatius de qualitat i en la creació de continguts editorials.

Amb HABILIS es vol participar activament en la revolució pedagògica derivada de la quarta revolució industrial, caracteritzada per l’impuls de les tecnologies disruptives. En la plataforma s’oferirà a nenes, nens, mares, pares i educadors continguts propis i integrats a conceptes com la realitat virtual, la intel·ligència artificial o la biologia sintètica, per tal despertar-ne la curiositat, per generar intercanvi i  per estendre l’estima per les ciències i la tecnologia. HABILIS ofereix continguts per a un públic que no només vol consumir tecnologia, sinó també crear-ne, perquè entengui bé la seva funció i aprengui a relacionar-se de forma conscient.

Per assolir aquest objectiu, HABILIS ho fa diverses maneres:

  • Mitjançant la divulgació, promovent i donant a conèixer els educadors, les escoles i els centres de recerca i institucions que estan duent a terme experiències capdavanteres dins i fora de Catalunya.
  • Mitjançant la inspiració, a partir d’una selecció d’activitats i recursos útils, amb diferents nivells d’execució, assequibles per a tothom i que combinin el vessant lúdic amb l’aprenentatge.
  • Mitjançant la formació, oferint cursos específics per a professionals de l’educació i també per a nenes i nens de la mà de científics de renom i formadors experimentats.
  • Essent un punt de trobada de tendències pedagògiques i experiències educatives avançades a través d’esdeveniments que reuneixin els diferents actors de la comunitat educativa.