Les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d’Osona van estar presents en l’edició d’aquest mes d’abril del Mercat del Ram, la tradicional fira agrícola i ramadera d’Osona que enguany recuperava la plena normalitat.

E n aquesta edició, la ramaderia i les activitats que se’n deriven han estat els protagonistes del Recinte Firal d’El Sucre, on s’han pogut viure concursos i exhibicions ramaderes i de bestiar, així com de maquinària agrícola i d’altres activitats relacionades.

Com a novetat, aquest any s’ha celebrat paral·lelament a la fira, el primer Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia anomenat BIT 2022, en el qual s’han pogut conèixer de primera mà les tendències i les innovacions més destacades sobre la bioeconomia. El congrés també va comptar amb la presentació dels projectes empresarials més destacats en aquest àmbit actualment presents a Catalunya.

Un dels fils conductors, presents en el Congrés i la fira del Mercat del Ram ha estat enguany el coneixement i la sensibilització sobre la situació dels sectors ramader i agrícola, amb activitats i tallers per a adults i infants que han ajudat a la conscienciació sobre la complicada situació que viuen molts dels productors i productores del país.