La mutualitat ha celebrat la diada de Sant Jordi regalant tres llibres que ha deixat als carrers de Barcelona.

Previsora General també ha recuperat dues activitats familiars que ja s’han convertit en un clàssic d’aquesta celebració: La guia per fer roses de Sant Jordi amb paper o cartolina i punts de llibre descarregables.

Previsora General ha deixat aquest darrer Sant Jordi tres llibres a diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona. És la primera vegada que la mutualitat s’ha apuntat al bookcrossing, una pràctica que consisteix a deixar llibres en espais públics perquè els recullin altres lectors. La premissa és que els afortunats, una vegada s’hagin llegit el llibre facin el mateix i el “tornin” al carrer perquè pugui continuar la cadena de lectura.

Els llibres alliberats per Previsora General van ser “Pluja d’Estels” de la Laia Aguilar, “El Mentalista” de la Camilla Läckberg i el Henrik Fexeus i “Un món feliç” de l’Aldous Huxley. Els títols de les obres han estat curosament escollits d’acord amb unes premisses molt clares: Un clàssic de la literatura universal, una obra de literatura catalana contemporània i un best seller o thriller. La idea era poder oferir un ventall variat de gèneres literaris per a tots els gustos lectors.

Mitjançant les xarxes socials, la mutualitat va anar oferint pistes d’on i quan s’alliberarien els llibres, per tal que els “caçadors” interessats poguessin estar a l’aguait i fer-se amb el tresor. Es van escollir tres indrets mítics de la ciutat de Barcelona: Els jardins del Palau Robert, la Casa Batlló i la seva ja clàssica façana plena de roses en temps de Sant Jordi i els jardins de la plaça de la Sagrada Família.

El bookcrossing amb les pistes, imatges i vídeos de l’alliberament dels llibres es poden veure des d’aquí.

Manualitats inspirades en la diada de Sant Jordi

Per altra banda, la mutualitat catalana ha recuperat les manualitats digitals que va crear els anys de pandèmia (2020 i 2021) per a poder gaudir d’una diada sense aglomeracions, més familiar i sense córrer riscos. Enguany, la climatologia va fer que moltes famílies decidissin restar més temps a les seves llars, un moment perfecte per a portar a terme les propostes de Previsora General.

S’han redissenyat els punts de llibre creats l’any passat i que es poden descarregar gratuïtament des d’aquest enllaç. Són retallables i es poden imprimir per a gaudir d’una estona en família fent manualitats.

Unes manualitats que també passen per la creació de roses de paper o cartolina que es poden fer amb l’ajuda d’unes tisores i una mica de cola. El pas a pas per a preparar una rosa de Sant Jordi DiY es pot trobar al Blogde la mutualitat.