La instal·lació de les plaques fotovoltaiques de 100 kWh als dipòsits de la comunitat Minera Olesana, ja genera estalvi. Tot, coincidint en una època de grans pujades del preu de l’electricitat.  Des de fa mesos, la Comunitat Minera Olesana ha posat en marxa una forta aposta per caminar cap a l’autoconsum energètic verd. Seguint el Pla Estratègic Energètic 2021 – 2025 aprovat el juliol passat, la cooperativa es va comprometre a treballar per reduir els consums de materials, d’energia, de residus i d’emissions, però també continuar guanyant eficiència en la gestió de la xarxa. Així, la cooperativa ha fet esforços per descarbonitzar al màxim l’energia de consum elèctric que necessita l’abastament d’aigua potable. Durant el mes de març, la potència instal·lada per la CMO es va ampliar fins a 100 kWp, gràcies a 160 nous mòduls fotovoltaics més, per tal de generar un 40% més d’energia verda.

D’aquesta manera, la cooperativa de l’aigua ha seguit apostant per les energies renovables com una eina per continuar millorant el medi ambient reduint les emissions de diòxid de carboni però també per caminar progressivament cap a l’autoconsum. La cooperativa també vol participar en la creació de  comunitats energètiques que estudia fer l’Ajuntament d’Olesa dins el nucli urbà i que permetrà a la ciutadania participar en la producció de la seva pròpia energia. Precisament, les comunitats energètiques són un nou model que permet generar, utilitzar i gestionar a nivell local un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu.