Dues alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès han presentat el seu Treball de Recerca “Domotitza el futur” en motiu del Mercat de la Tecnologia que s’ha celebrat a la Nau de Dents de Serra de Roca Umbert amb l’objectiu de divulgar i promoure les vocacions cientificotecnològiques entre la població juvenil de la comarca. En aquesta ocasió, hi han participat més de 500 alumnes d’escoles i instituts de la comarca del Vallès Oriental.

El projecte presentat per les alumnes de l’Escola consisteix a idear un sistema domòtic funcional per a una casa i provar la seva eficàcia física mitjançant la construcció d’una maqueta en la qual, a través de sistemes sensòrics i diversos programaris, s’ha pogut domotitzar íntegrament.

El Mercat de Tecnologia ha ofert també tallers de realització de programes, impressió 3D, pneumàtica, robots voladors, enregistrament digital, components dels ordinadors, química dels colors, matèria i forma, programació i internet. També hi ha hagut una part de fira on els alumnes d’ESO dels centres educatius han exposat els seus treballs tecnològics realitzats al llarg del curs. A més, aquesta part de fira ha comptat amb 4 exposicions sobre diversitat funcional i tecnologia, dones a la tecnologia, el costat fosc d’internet i invents que van venir de la lluna.