De l’1 al 12 d’abril, l’obra sacra de Verdi arribarà a 6 poblacions catalanes que conformen la 11a Gira de Setmana Santa que organitza l’OSV des de l’any 2012.

Enguany se celebra la 11a edició amb la participació de la Fundació Òpera Catalunya per celebrar el 40è Aniversari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Adreçat a la participació de diferents cors de Catalunya, la Gira de Setmana Santa de l’OSV és una oportunitat de formar part d’un gran esdeveniment tant a nivell musical com organitzatiu. El projecte té alhora un valor musical, social, cultural i territorial.

Més de 180 artistes a l’escenari entre orquestra, solistes i cors. Enguany hi participen el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, Cor Ciutat de Tarragona i Coral Mixta d’Igualada i els solistes Maribel Ortega (Soprano), Laura Vila (Mezzosoprano), Albert Casals (Tenor) i Gerard Farreras (Baríton).

Fa 10 anys, l’Orquestra Simfònica del Vallès inicià un projecte participatiu, transversal i amb recorregut per tota Catalunya: el Concert de Setmana Santa que va adreçat a la participació de diferents cors del territori que, des de l’entusiasme i el desig de participar en un esdeveniment cultural i artístic enriquidor, hi participen tant a nivell musical com organitzatiu. El projecte contempla alhora un valor musical i social, així com cultural i territorial.

L’any passat, el projecte es va reprendre després de cancel·lar l’edició del 2020 i tot i les restriccions per la pandèmia es va poder celebrar en format reduït. Enguany, l’OSV referma la seva aposta per mantenir un dels seus projectes bandera i presenta el majestuós Rèquiem de Verdi amb la participació de 4 cors: Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Cor Ciutat de Tarragona i la Coral Mixta d’Igualada; i amb les veus solistes de Maribel Ortega (soprano), Laura Vila (mezzosoprano), Albert Casals (tenor) i Gerard Farreras (baríton).

El projecte contempla un valor musical i social, així com cultural i territorial i posa a l’abast dels cors del país una coproducció professional de gran nivell. El Rèquiem de Verdi està considerat una de les grans obres sacres del patrimoni musical i poques vegades es pot gaudir en directe per la seva dificultat tècnica i necessitat de reunir un cor de grans dimensions.

Amb el projecte participatiu que proposa l’OSV, es podrà gaudir d’aquesta magnífica obra en 6 diferents equipaments culturals de Catalunya: Factoria Cultural de Terrassa (1 abril), Teatre La Faràndula de Sabadell (8 abril), Auditori Enric Granados de Lleida (9 abril), Palau de la Música Catalana (10 abril), Teatre Tarragona (11 abril) i Basílica Santa Maria d’Igualada (12 abril).

Enguany, el concert esdevé un dels actes de celebració del 40è aniversari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i forma part de la temporada 21/22 de la Fundació Òpera a Catalunya. que hi participa musicalment amb el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i els solistes que han sortit de la seva Escola d’Òpera, bressol de molts cantants que actualment treballen a Catalunya i a Europa.