El passat 14 de febrer es va presentar oficialment la llet UHT sencera i semidesnatada prudïda per Vaquers Plana de Vic i comercialitzada a través de la marca Terra i Tast dels supermercats Bon Preu i Esclat.

Durant la presentació, feta a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic, es va reclarcar la importància d’un projecte com aquest per reivindicar la importància de la llet. Una intenció compartida segons destacava el director d’operacions del Grup Bonpreu “Bonpreu sempre vol intentar lluitar pel bé del sector i ajudar al territori”.

De moment, aquesta iniciativa implica més de 50.000 litres de llet cada dos mesos, repercutint així a una quarantena de granjes de les cooperatives Vaquers d’Osona i Cooperativa Plana i pretén mantenir el preu just acordat pel litre de llet, de 41,5 cèntims.

A l’acte també hi van assistir Albert Castells, regidor de l’Ajuntament de Vic, que va destacar que “aquesta iniciativa és una clara aposta pel territori i els seus beneficis”. Per la seva banda, Josep Puigdollers, president de la Llotja de Vic també va explicar que “ha estat un gran orgull poder participar en l’inici d’aquest projecte”.

La iniciativa, ha tingut una gran acollida per par dels consumidors i consumidores des del primer momentm, causant fins i tot que en alguns supermercats s’hagi  esgotat durant les primeres setmanes.

Per al portaveu de Vaquers de Vic i director general de la coopeariva Plana de Vic, Daniel Bassas, aquesta “llet de qualitat, a preu just, catalana i amb un envàs sostenible és una llet catalana en origen i transformació”. Una iniciativa sense preceents en l’àmbit de les marques blanques i que tal i com destacava Bassas, “si bé no és una solcuó definitiva al problema de la llet, és un bri d’esperança per a les famílies ramaderes”.

Per Vaquers i Plana de Vic l’acord amb Bon Preu suposa un canvi de paradigma, però no només pel fet que ramaders i distribució negociïn directament sinó per les oportunitats de sinergia que es pdoen generar. En aquets sentit, les cooperatives estan treballant en un formatge “d’alt valor afegit”, que, segons Bassas, confien introduir als lineals de Bon Preu i Esclat ben aviat.