Toni Marsol, Serena Sáenz, Marga Cloquell, Pablo Martínez i Manel Esteve, encapçalen un repartiment de luxe, en la tercera producció de la Fundació Òpera Catalunya, que del 16 de febrer al 13 de març gira per 7 ciutats integrades en el cicle “Òpera a Catalunya. El compromís d’aquestes ciutats i institucions fan possible que Catalunya compti amb un model únic que permet la difusió i accés democràtic de l’òpera al territori d’una manera eficient i sostenible.

Carles Ortiz assumeix la direcció d’escena i Xavier Puig la direcció musical amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

Tret de sortida als actes de celebració dels 40 anys de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, amb Mirna Lacambra al capdavant

La nova producció de Don Pasquale de G. Donizetti, és la tercera producció de la temporada 2021 – 2022 d’Òpera a Catalunya, després de Il Barbiere di Siviglia i el recital Homenatge a Amadeu Vives. Es va estrenar el passat dimecres 16 de febrer al Teatre de la Faràndula de Sabadell, i ja ha començat la gira per Catalunya. Seran un total de 9 funcions a 7 ciutats catalanes (Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Tarragona, Granollers, Reus i Lleida) fins al 13 de març.

Aquesta producció de la Fundació Òpera a Catalunya dona el tret d’inici als actes de commemoració del 40è aniversari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, constituïda el 10 de febrer de 1982, i que s’allargaran durant tot el 2022.

Aquesta nova producció pròpia, fresca i divertida comptarà, com sempre, amb els millors professionals del país davant i darrere l’escenari. El repartiment està encapçalat pel baríton Toni Marsol en el paper de Don Pasquale, les sopranos Serena Sáenz (16 – 18 – 20 i 25 de febrer), i Marga Cloquell (2 – 4 – 6 – 8 i 13 de març) seran Norina, el jove tenor Pablo Martínez en el paper de Ernesto i el baríton Manel Esteve serà el Dottor Malatesta.

Sota la direcció musical del mestre Xavier Puig, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, la direcció d’escena anirà a càrrec de Carles Ortiz i Esteve Gorina i Andreu com a director assistent. Com sempre l’apartat musical córrer a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística del projecte recau en Mirna Lacambra.

El Circuit d’Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Barcelona i enguany es reincorpora la ciutat de Figueres. El compromís d’aquestes ciutats i institucions fan possible que Catalunya compti amb un model únic que permet la difusió i accés democràtic de l’òpera al territori d’una manera eficient i sostenible.

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.