Vaquers Plana de Vic, la marca comercial de les cooperatives Plana de Vic i Vaquers d’Osona, ha tret al mercat un lot de llet  UHT sencera i semidesnatada, a través de la marca Terra i Tast dels supermercats Bon Preu i Esclat que es distribueix a un preu just. De la llet, que encara es troba en prova pilot, se n’ha fet una primera tirada de 26.000 ampolles d’un litre, fetes amb plàstic reciclable, i ha tingut molt bona acollida entre els clients que, en alguns establiments, han esgotat l’estoc.

Daniel Bassas, director general de Plana de Vic, assenyala que l’aposa de la cadena de supermercats és un pas molt important en el conflicte pel preu just de la lllet dels ramaders catalans perquè suposa “un canvi de paradigma: per primera vegada el sector primari ha negociat directament amb la distribució. Fins ara els ramaders pactaven amb la indústria, i la indústria amb la distribució. I això feia que sempre fóssim la part més vulnerable de la cadena alimentària”.

En les pròximes setmanes, queda per resoldre si aquesta pot ser una solució de viabilitat per a la llet Vaquers Plana de Vic.