El prestigiós pianista i compositor turc torna a Barcelona 5 anys després del seu debut al Palau de la Música Catalana, per interpretar obres de W.A. Mozart, un dels compositors més admirats per l’artista i del qual és un dels millors intèrprets

Marc Timón estrenarà Requiem for a planet, obra encàrrec del Palau de la Música Catalana sobre textos de Greta Thunberg, amb la col·laboració de la soprano Isabella Gaudí i del Cor Mitjans de l’Orfeó Català, Cor Infantil i Cor Juvenil Palau Vincles

Josep Gil serà l’encarregat de dirigir els dos concerts que se celebraran a Barcelona i a Castelló i que tenen com a obra central la Simfonia núm. 3 “Escocesa”, de F. Mendelssohn

Fazil Say és un dels músics més originals del nostre temps. Pianista i compositor, ha sabut trobar un llenguatge molt personal, tant a l’hora de crear música, prenent com a base la música tradicional del seu país, Turquia, com a l’hora d’interpretar el repertori clàssic i romàntic. Fazil Say pertany a un petit grup de solistes que aporten una visió molt personal a la interpretació del repertori tradicional, fet que provoca que quan l’escoltem soni com a nou. Els concerts amb aquest artista són quelcom diferent. Són més directes, més oberts, més emocionants; en poques paraules van directes al cor.

Així doncs, els propers 5 i 6 de febrer, tornarà a actuar al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès en dos nous concerts sota la direcció del mestre Josep Gil, al Palau de la Música Catalana (dissabte 05/02 · 18.30h), dins el cicle Simfònics al Palau i al dia següent, a l’Auditori de Castelló (diumenge 06/02 · 18h). Fazil Say interpretarà el Concert per a piano núm. 21 de W. A. Mozart i una adaptació lliure d’una de les obres pianístiques més emblemàtiques del geni de Salzburg: Alla Turca Jazz.

Una de les novetats destacades del concert serà l‘estrena absoluta de Requiem for a planet, una nova composició de Marc Timón per encàrrec del Palau de la Música Catalna i que està basada en textos de l’activista pel medi ambient, Greta Thunberg. L’obra compta amb la participació de les veus del Cor Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora), Cor Juvenil Palau Vincles i Cor Infantil Palau Vincles, juntament amb la soprano Isabella Gaudí.

El programa clourà amb l’última simfonia escrita per Fèlix Mendelssohn, la Simfonia núm. 3 “Escocesa”.