Abacus recapta més de 160.000€ amb diverses accions solidàries a favor d’Acnur, Open Arms i Creu Roja Joventut. Les col·laboracions responen al compromís de la cooperativa de crear xarxa al territori i d’impactar de forma positiva en la societat a través d’un consum conscient.

Durant la campanya de tornada a l’escola, els socis i sòcies de consum de la cooperativa van poder contribuir a l’escolarització dels infants refugiats a través de microdonacions d’1€, 5€ i 10€ en el moment de fer el pagament de les seves compres. Sota el claim “Ajuda’ns a que un infant refugiat també pugui tornar a l’escola”, es van recaptar 15.449€, que van ser lliurats a Acnur el passat mes de novembre per la presidenta d’Abacus, Maravillas Rojo.

Amb l’acció solidària “Embolicar regals salva vides” d’Open Arms, totes les persones que han comprat regals als establiments Abacus, han pogut embolicar els seus regals de Nadal per només 1€. D’aquesta manera, la cooperativa ha aconseguit recaptar 49.101€ des de l’1 de desembre i fins al 5 de gener. A més a més, també ha recollit 64.854€ venent marxandatge. En total, més de 110.000€ de recaptació en una acció que ha mobilitzat més de 100 voluntaris i més de 50.000 col·laboradors. El lliurament oficial s’ha realitzat a l’Espai Abacus en un acte que comptarà amb la participació de la presidència d’Abacus i d’Òscar Camps, activista i fundador d’Open Arms.

La cooperativa també ha lliurat a Creu Roja Joventut 2.351 joguines noves, no bèl·liques i no sexistes, valorades en més de 20.000€, a partir de donacions que s’han pogut fer als establiments durant tota la campanya de Nadal. Aquesta recaptació s’ha complementat amb una donació de més de 15.000€ en llibres i producte descatalogat de manualitats i papereria. Totes les joguines, llibres i materials aniran destinats a infants de 0 a 14 anys que es troben en una situació de vulnerabilitat a totes les poblacions del territori.