Dinàmics ha rebut aquest dijous el premi a la millor iniciativa d’intercooperació en els Reconeixements CoopCat 2021, impulsat per la Confederació de Cooperatives de Catalunya. Dinàmics és un projecte compartit de les escoles cooperatives Ginebró, de Llinars del Vallès; i Sant Gervasi, de Mollet del Vallès que va néixer l’any 2017 arrel de la necessitat que es va detectar a la comarca de formar i acreditar professionals en els àmbits de l’esport, el lleure, la salut i el turisme actiu.

El model d’intercooperació de Dinàmics ha estat premiat tenint en compte aspectes com la gestió del coneixement, els recursos, la productivitat, el propi desenvolupament que inclou noves tecnologies i l’accés a nous mercats, així com per la promoció de valors cooperatius i de l’economia social que es fomenten a través del projecte. L’educació en el lleure i el socorrisme són els dos pilars de Dinàmics, i gràcies a les sinergies i aliances amb entitats de la comarca promou la inserció laboral de joves i persones en risc d’exclusió en aquests àmbits. Dinàmics és l‘única escola de lleure catalana amb seu al Vallès Oriental, i imparteix un ampli ventall de cursos de formació ocupacional i continua a la comarca, a més de formacions a mida per ajuntaments, entitats i empreses.

L’acte de lliurament s’ha fet aquest dijous 16 de desembre a La Pedrera (Barcelona). Han recollit el premi Gorka Insausti i David Cos, presidents de les cooperatives Ginebró i Sant Gervasi, respectivament, i membres del consell rector de Dinàmics, que han destacat la sostenibilitat del model de Dinàmics, molt alineat per tant amb els valors cooperatius de les escoles.