El president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, han signat avui un conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de promoure i incloure l’enfocament en drets dels infants als estudis universitaris que imparteixen les tres facultats de Blanquerna-URL en els àmbits de l’Educació, la Salut, l’Esport, la Comunicació i les Relacions Internacionals.

És la primera vegada que UNICEF signa un acord amb una universitat de Catalunya que contempla la inclusió de la perspectiva en drets d’infància en els seus plans d’estudis des d’una mirada competencial, interdisciplinària i interprofessional. La col·laboració també preveu la posada en marxa de diversos projectes per a la incidència, conferències i campanyes de sensibilització entre la comunitat universitària i la ciutadania.

“Per a Blanquerna-URL és un honor i és una responsabilitat signar aquest conveni, essent a més el primer en el món universitari de Catalunya. De fet, els estudis universitaris de Blanquerna-URL estan molt propers a les preocupacions i al servei que UNICEF fa amb tant de valor i professionalitat. En efecte, el nostre formar mestres, psicòlegs, logopedes, graduats en educació física i esport, infermeria, fisioteràpia, nutrició, farmàcia, comunicació, màrqueting, periodisme, relacions internacionals…, té sentit ple quan s’obre als més necessitats que l’UNICEF vol acollir i acompanyar. Gràcies pel vostre testimoni i gràcies per ajudar-nos a recordar-ho i fer-lo més present en les nostres graduacions”, ha explicat el Dr. Salvador Pié.

“El rol de la comunitat universitària és clau per avançar en la sensibilització i la generació de coneixement i evidències cap al ple compliment  dels drets dels infants. Iniciatives com la que avui es materialitza a través d’aquesta firma són un pas endavant en la missió d’UNICEF Comitè Catalunya” ha destacat Jaume Lanaspa.

A l’acte de signatura hi van assistir, també, la directora general de Blanquerna-URL, Giorgia Miotto, la coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya, Quima Oliver, i els degans de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, Jordi Riera, i Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, Josep Maria Carbonell.

La primera acció conjunta en el marc del conveni serà la celebració el pròxim 17 de novembre de la jornada La salut mental dels infants i adolescents: és hora d’actuar. Un debat sobre l’impacte de la COVID-19 en la salut mental dels nens, nenes i adolescents.

A la foto, d’esquerra a dreta, Jordi Riera, degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport; Giorgia Miotto, Directora General de Blanquerna-URL; Salvador Pié, president de la Fundació Blanquerna; Jaume Lanaspa, president d’UNICEF Comitè Catalunya; Quima Oliver, coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya i Josep Maria Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.