Les entitats impulsores de la promotora Més Espais són Fundació Seira, Suara Cooperativa, Previsora General, Grup Cooperatiu TEB i Sant Pere Claver Grup

L’objectiu és que les entitats de l’Economia Social millorin la capacitat financera

Cinc entitats de l’Economia Social (Fundació Seira, Suara Cooperativa, Previsora General, Grup Cooperatiu TEB i Sant Pere Claver Grup) s’uneixen per posar en marxa un instrument comú que ajudi a finançar els equipaments socials per generar serveis i ocupació. Més Espais és una promotora que té com a finalitat aconseguir edificis, solars o societats propietàries d’equipaments per poder-los llogar a llarg termini a entitats de l’economia social i el tercer sector.

L’objectiu és que les entitats socials no hagin de suportar el pes de la inversió i es puguin dedicar a la seva missió, la prestació de serveis de qualitat. “L’economia social competim contra grans multinacionals amb capacitat inversora d’equipaments, per això havíem de trobar un instrument que ens ajudés a donar-hi resposta des dels nostres propis valors” explica Laura Peracaula, codirectora general de Suara Cooperativa.

Més Espais acompanya cada inversió i per cada projecte es constitueix una promotora, una societat de capital compromès èticament, social i mediambiental. “És molt important per a les entitats d’economia social comptar amb alternatives de finançament perquè ens evita fer grans aportacions inicials, endeutar-nos excessivament o haver de fer front a interessos alts”, remarca Artur Feijóo, director financer de Grup Cooperatiu TEB.

Per a Carles Descalzi, director general del Grup Sant Pere Claver, “és important que les entitats mantinguem el focus de la nostra missió: donar serveis de qualitat als col·lectius que atenem, i fer-ho amb compromís amb la comunitat”.

“Les mútues de previsió som un instrument d’economia col·laborativa, som associacions de persones que estem implicades també en aconseguir una societat més justa i solidària”, destaca Jordi Busquet, Director General de Previsora General, “i per això aquest projecte és molt il·lusionant”.

“Des del punt de vista de la Fundació Seira, és important donar suport a projectes d’economia social i cooperativa que ofereixen solucions per a l’accés al finançament”. Així ho explica el seu president, Guillem Llorens, per a qui un dels punts forts de Més Espais és la intercooperació d’entitats d’economia social.

La presentació formal de Més Espais s’ha fet en un acte online que ha comptat amb la intervenció de l’economista i rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, i del director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat, Josep Vidal.

Més informació a mesespais.org.