La primera edició dels Premis Europeus de l’Economia Social, convocats per Social Economy Europe, han reconegut aquest mes d’octubre la tasca de Suara en l’acompanyament a la digitalització. El jurat va atorgar a la Cooperativa la segona posició en la categoria ‘Digitalització i competències’. El director d’innovació de Suara, Jordi Picas, va recollir el guardó en un acte celebrat a Ljubljana (Eslovènia).

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca de les empreses i organitzacions en el model empresarial de l’economia social, que facilita a la societat abordar alguns dels grans reptes socials, mediambientals, econòmics i tecnològics actuals.

Aquesta primera edició dels premis es dividien en les categories ‘Transició verda’, ‘Innovació social’ i ‘Digitalització i competències’, que es van adjudicar respectivament a l’empresa turca NeedsMap, a la cooperativa catalana Som Energia i a l’empresa txeca Czechitas. Es van recollir 118 candidatures d’empreses de l’economia social de 28 països europeus.

“Amb aquests premis estem demostrant a Europa com les empreses d’economia social estan compromeses amb els valors de la Unió Europea a través de la sostenibilitat, la igualtat, el canvi climàtic, la innovació social i són pioneres en camps com la digitalització, la transició verda i la innovació, i treballen per construir un model més just i sostenible, reduïnt desigualtats”, va assenyalar el president de CEPES i Social Economy Europe, Juan Antonio Pedreño.

Podeu recuperar l’acte íntegre de Ljubliana en aquest vídeo: https://youtu.be/kslaH9w0k-E