El 6 de novembre recalarà a l’escenari del Palau de la Música Catalana, dins el cicle Simfònics al Palau, de l’Orquestra Simfònica del Vallès

La primera producció de la temporada de la Fundació Òpera Catalunya és Il barbiere di Siviglia de G. Rossini que realitzarà un total d’11 funcions a 9 ciutats de 8 comarques. Del 20 al 24 d’octubre s’ha pogut gaudir a La Faràndula de Sabadell i a partir del 26 d’octubre realitzarà gira per Catalunya

El 6 de novembre, la producció arriba a la seva cita amb el Palau de la Música Catalana, que sota el paraigües del cicle Simfònics al Palau en co-producció amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, ja fa tres temporades que presenta les seves produccions d’òpera a l’escenari modernista. La proposta escènica varia per raons òbvies, tot i que es mantenen alguns elements escenogràfics per crear ambients, però el que no canvia és la proposta artística: hi participen tots els cantants i el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell al complet i es representa tota l’òpera igual que es faria en format teatral. Per seguir l’argument de la trama també es fa servir els sobretítols, en català.

L’orquestra comparteix escenari amb els cantants solistes i el cor. Una nova manera de gaudir de l’emoció de l’òpera en el seu conjunt: música, solistes i cor en directe en un entorn màgic!

Es tracta d’una nova producció pròpia, fresca i divertida sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent. Compta, com sempre, amb els millors professionals del país en el seu elenc artístic. Hi haurà el baríton César San Martin en el paper de Figaro, la soprano valenciana Carmen Romeu serà Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínez en el paper de Conte d’Almaviva, el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez serà el Dottor Bartolo. Finalment el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro serà Berta.

La direcció musical correra a càrrec del director musical de la FOC, el mestre Daniel Gil de Tejada. Com sempre la producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.