El model de participació de Suara Cooperativa pren volada internacional arran d’una sessió d’intercanvi de coneixement amb la iniciativa empresarial social britànica E3M.

Representants de l’organització britànica van mostrar interès per aprofundir en els pilars bàsics de la participació a Suara (’operativa, la societària, l’estratègica i la comunitària) i d’acord amb el lema Persones que decideixen. Es va aprofundir en el desplegament pràctic de la participació que es porta a terme a través del pla anual de participació, la plataforma per acompanyar la participació de forma permanent o el programa de mentoria amb persones tutores per donar suport a les noves persones sòcies durant el seu primer any a la Cooperativa.

Al mateix espai d’intercanvi d’experiències van conèixer Grup Clade (del qual Suara Cooperativa és membre), un cas de participació i intercooperació empresarial que aposta, alhora, per la construcció d’un model social de transformació. Des de les empreses de Grup Clade han sorgit iniciatives com la cooperativa de segon grau Creixen Educació (promoguda per Escola Sant Gervasi, Abacus Cooperativa i Suara Cooperativa) per l’impuls d’una xarxa d’escoles a Catalunya.

Des de E3M qualifiquen el model de participació de Suara de “poderós per oferir la seva visió i missió, un exemple de com es poden posar en pràctica efectivament de manera efectiva els principis cooperatius”. Destaquen, alhora, la inversió de “recursos en les persones, el temps i les eines perquè sigui un èxit.

Podeu llegir l’anàlisi íntegra per part d’E3M a través de l’article Learning from Catalolnia – Suara Cooperative’s model of participation and intercooperation.