La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, va presidir el passat 14 de setembre al Palau de Pedralbes el lliurament de les distincions als alumnes amb millor nota a la prova d’accés a la universitat (PAU) 2021, que en el cas de l’Escola van recaure en els alumnes Sònia Llanos (9,2), Pau Mas (9,3) i Biel Pujades (9).

Adreçant-se als estudiants distingits, la consellera va fer un reconeixement a l’esforç que han dut aquests estudiants a treure un excel·lent en les PAU i els va recordar que per aconseguir noves fites han de ser conscients que “l’excel·lència, sense persistència, no existeix”. Finalment, la consellera Geis va mostrar la seva confiança en aquesta generació que accedirà enguany a la universitat havent superat una etapa difícil marcada per la pandèmia: “estic convençuda que teniu l’habilitat de brillar i deixar marca en algun camp” va dir Geis, que va afegir que “els vostres èxits seran els de tot el país”.

La consellera va lliurar als 16 millors alumnes, amb una nota a la fase general de les PAU celebrada el passat mes de juny igual o superior a 9,80, una distinció en un acte presencial de format reduït per complir amb les mesures de prevenció aprovades pel PROCICAT.

Enguany hi ha 1.256 alumnes (1.038 el 2021), 802 noies i 454 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU d’entre els prop de 40.000 estudiants inscrits a les proves.

L’acte ha comptat amb la participació de Josep Ribas i Seix, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya; Victòria Girona, directora general d’Universitats; Esther Morales, secretària general del Departament de Recerca i Universitats; Xavier Quinquillà, director General d’Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats; i Xavier Aldeguer, director general de Transferència del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats. També hi han assistit els rectors Francisco Javier Lafuente, de la UAB; Quim Salvi, de la UdG; i María José Figueras, de la URV.