Donant resposta a la demanda dels associats, la Cooperativa Plana de Vic, ha finalitzat la construcció d’un nou magatzem de llavor per centralitzar dintre les mateixes instal·lacions de la fàbrica de pinso la recollida del blat i ordi dels socis agricultors.

Es tracte d’una instal·lació moderna i funcional de prop de 1000m2 i 12,8 metres d’alçada que permet emmagatzemar grans quantitats de cereal. Aquesta instal·lació s’ha pogut fer gràcies al suport del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022 cofinançat entre el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Un dels grans avantatges d’aquesta instal·lació es que permetrà reduir costos de transport i petjada de carboni degut al continu transport que s’havia generat entre els diferents magatzems dels que disposava la cooperativa a diferents ubicacions. També permetrà estocar més producte suavitzant l’efecte especulatiu que afecte al sector de les matèries primeres i acaba encarint els preus de l’alimentació a les granges.

Aquesta obra està inclosa en el pla de millora de la fàbrica inclòs en el Pla Estratègic 2020-2023.