Publiquem un nou número de la Revista Blanquerna-URL. Aquesta vegada, els articles i reportatges giren entorn de les conseqüències no immediates, però ja evidents que està causant la pandèmia: la falta de credibilitat en les fonts oficials i la inestabilitat que això provoca. Davant d’això, l’editorial ho té clar: mantenim una mirada positiva.

El reportatge d’aquest darrer número se centra en un dels efectes de la Covid: el descrèdit cap als que, fins ara, eren pilars socials fonamentals com la ciència, les institucions i els mitjans de comunicació. La periodista i Doctora en Comunicació Susana Pérez-Soler ha elaborat aquesta anàlisi de l’actualitat i ha perfilat possibles línies de futur davant d’aquesta problemàtica. Les fotografies que il·lustren el reportatge són del fotoperiodista Pere Virgili.

D’altra banda, la Dra. Carol Palma ha reflexionat a l’article “La pandèmia ha deixat enrere el nostre futur sobre les conseqüències negatives en els joves del tancament de centres educatius i universitaris a causa de la Covid. L’aïllament pot ser especialment perjudicial durant les etapes de desenvolupament i per això, la psicòloga dona eines d’ajuda i d’acompanyament per a les famílies per tal de gestionar de millor manera aquesta situació.

A l’article “El preu de la (no) privacitat”, el consultor de màrqueting digital i professor de la FCRI, Marc Alegre, concreta quin és l’interès que tenen les grans plataformes socials en la informació de persones anònimes i, per fer-ho més gràfic, Alegre t’explica com descobrir tot el que Facebook sap de tu en tres passes senzilles.

En aquest número, també s’ha entrevistat la investigadora Míriam Díez Bosch, doctora en Ciències Socials per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i vicedegana d’Investigació, Postgrau i Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. A l’entrevista, s’ha repassat la seva trajectòria com a periodista especialitzada en religió, les seves experiències entorn del Vaticà i, en l’actualitat, a l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, d’on explica en quins projectes s’estan treballant.

La Revista també compta amb una altra entrevista a Anna Arrieta, Alumni de Magisteri i CAFE, que explica quin ha estat el camí per poder aconseguir el seu somni i treballar l’Educació Física tenint en compte els valors i l’educació emocional dels nens.

Per últim, l’editorial L’autocrítica necessària per recuperar la confiança d’aquest número de La Revista és una reflexió sobre la necessitat de mirar el futur amb més optimisme davant del que creiem que és l’etapa final de la pandèmia.

Podeu accedir als continguts digitals i descarregar aquest i els anteriors números a través del web de La Revista de Blanquerna.

Bona lectura!