L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, va acollir el passat 16 de juny l’acte d’entrega dels Premis Blanquerna Impulsa 2020-21, uns guardons que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l’ONU (2015-2030). La comunicadora Elisabet Carnicé va presentar l’acte en què es varen premiar els projectes de l’any passat i l’actual, ja que aquesta tercera edició es va haver de posposar a causa de la COVID.

Els Premis Blanquerna Impulsa pretenen motivar i sensibilitzar la comunitat educativa i estan oberts a tots els centres educatius de Secundària de Catalunya, Balears i Andorra. En aquesta edició, molts instituts i estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius han presentat excel·lents projectes, relacionats amb els tres ODS: “Salut i Benestar”, “Igualtat de Gènere” i “Producció i consum responsable”. Finalment, els guanyadors han estat:

Modalitat àmbit educatiu:

 • Escola Padre Damián amb el projecte Donem veu a les nostres científiques
 • Institut Giola amb el projecte Igualtat de Gènere
 • Escola Salesians de Sarrià amb el projecte ECO-CAR

Modalitat àmbit comunicatiu:

 • Escola Andorrana de Batxillerat amb el projecte Dona i Joventut
 • Escola GEM amb el projecte GEM-Report Igualtat de Gènere
 • Institut Pere Calders amb el projecte El juego

Modalitat àmbit de la salut:

 • Escola Sagrada Família de Gavà amb el projecte Aliméntate bien, vive mejor
 • Institut Jaume I de Salou amb el projecte Posa’t a la seva pell

Modalitat projectes de centres educatius:

 • Escola Pia amb el projecte Campanya 8-M 2021
 • Escola La Salle Manlleu amb el projecte DENIP
 • Institut de Puig-reig amb el projecte Jornades de Salut

El projecte guia de Diagnosi d’equitat del món casteller, de l’Institut Gaudí de Reus, va rebre una menció especial del jurat.

Units per a un futur millor 

L’esdeveniment es podia seguir en ‘streaming’ i va acollir gairebé un centenar de persones a l’auditori entre les quals hi havia els joves finalistes dels premis, part de l’equip humà, deganat i direcció general de la institució i alguns representants de les empreses col·laboradores: Caixabank-Obra Social La Caixa, Diputació de Barcelona, Santander, Canon, Aramark, Abacus, Fundació PIMEC, Serafí, Lavola Anthesis, Nestlé, Junior Report, Fedefarma, Previsora General, Corma, Alícia, Nutrició sense fronteres, i Banc d’aliments Barcelona. El Dr. Andreu Ibarz, director general de Blanquerna-URL va explicar el compromís de la universitat amb els ODS. Hi va assistir també el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-UR, Dr. Josep Maria Carbonell, i la Dra. Conxita Mestres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, així com dos membres del Patronat de la institució; la Gna. Consol Muñoz i la Sra. Begoña Guerrero.

Premis Blanquerna-PIMEC Impulsen

Aquest any, va sumar-se al certamen la Fundació PIMEC, amb la I edició dels premis Blanquerna-Pimec Impulsen. El seu president, el Sr. Josep González, va lliurar el premi al Restaurant D.O: Denominació d’Origen, de Granollers i Eceleni, pel projecte ECELEARNING, que va quedar finalista.

Intervencions sorpresa i convidats especials 

Durant la trobada, els guanyadors van rebre felicitacions de representants de diferents sectors que exemplifiquen la lluita per aconseguir els ODS com la Sra. Laia Bonet, tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, la Sra. Rosa M. Juny, directora general de la Fundació Pimec, el director general d’Abacus, Sr. Miquel Àngel Oliva, i el rector de la Universitat Ramon Llull, Dr. Josep M. Garrell. A banda, molta gent coneguda va voler-se sumar a aquestes felicitacions com el youtuber  Miquel Montoro, l’actriu Candela Anton, el presentador radiofònic Carles Pérez, els esportistes Andrés Iniesta, Marc Bartra, Carla Suárez, Jèssica Vall i la presentadora de l’InfoK, Núria Vilanova. També, l’actor, artista multidisciplinar i doble de Johnny Depp, Bernat Costa, va realitzar una performance en la qual realitzava unes il·lustracions que representaven els projectes presentats i que al final, van ser entregades com a obsequi als guanyadors.