La Comunitat Minera Olesana ja ha acabat la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a la coberta del dipòsit de 5.000m3. La mesura servirà per proveir amb energia pròpia l’elevació de l’aigua del dipòsit del carrer Conflent a la Creu de Beca que dona subministrament a Les Planes, el Collet de Sant Joan, la Balconada i les zones de Les Comes i Can Llimona. La decisió la va prendre el Consell Rector durant la reunió extraordinària del passat mes de febrer. El cost aproximat del projecte és de 49.000.

Amb aquesta acció, la cooperativa de l’aigua segueix apostant per les energies renovables com una eina per continuar millorant el medi ambient reduint les emissions de diòxid de carboni però també per caminar progressivament cap a l’autoconsum. En aquest sentit, la Comunitat Minera Olesana calcula que, amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques, s’estalviarà un 60% dels kWh anuals i un 70% del cost en aquest punt de subministrament.

Alhora, durant l’Assemblea General Ordinària que tindrà lloc el proper 17 de juliol, s’exposarà el Pla Estratègic Energètic 2021-2025 de la cooperativa i se sotmetrà a votació. L’objectiu de la CMO amb aquest pla és poder reduir els consums de materials, d’energia, de residus i d’emissions, però també  continuar guanyant eficiència en la gestió de la xarxa. Tot, en el marc de l’Agenda 2030. Precisament, la cooperativa treballa de forma permanent per ajudar a complir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 6 abans de 2030, en el marc de l’Agenda 2030. Des de la CMO, s’anima a tots els socis i sòcies a assistir a l’AGO, que tindrà lloc ales 17:30 h del dissabte 17 de juliol de 2021, al local social de la CMO, al carrer Alfons Sala, 42, d’Olesa de Montserrat.

 

La CMO, compromesa amb l’entorn

L’ODS 6, amb el qual la Comunitat Minera Olesana està plenament compromesa, pretén conseguir l’accés universal i equitatiu a l’aigua potable de tota la població; millorar la qualitat de l’aigua reduint la contaminació, eliminant l’abocament i minimitzant l’emissió de productes químics i materials perillosos; augmentar l’ús eficient dels recursos hídrics en tots els sectors i assegurar la sostenibilitat de l’extracció i proveïment d’aigua dolça per fer front a l’escassetat; i protegir i restablir els ecosistemes relacionats amb l’aigua, inclosos els boscos, les muntanyes, els aiguamolls, els rius, els aqüífers i els llacs.

Per fer-ho possible, més enllà de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la Comunitat Minera Olesana desenvolupa des de 2011 el projecte “Olesa, Aigua segle XXI”. La iniciativa busca dotar l’abastament d’altres fonts de proveïment d’aigua per mitigar la falta de recursos hídrics que preveu el canvi climàtic a la Conca del Llobregat. La CMO també té l’objectiu de contribuir a la creació d’una comunitat energètica per afavorir els socis i sòcies de la CMO.