SuaraL’oficina de Suara Cooperativa al centre de Barcelona, a Ronda Universitat, ha tornat a ser la seu del Recompte de persones dormint al carrer a la ciutat de Barcelona. Aquest 2021 s’han visualitzat 895 persones dormint als carrers de Barcelona i 3.046 allotjades en equipaments. Un total de 633 persones, han participat en l’activitat organitzada per les 38 organitzacions que conformen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

Aquest és el setè recompte que s’organitza a la ciutat, una activitat de conscienciació i sensibilització de la ciutadania ideada per les 37 entitats socials que integren la XAPSLL i l’Ajuntament de Barcelona, després que l’any passat no es pogués desenvolupar aquesta activitat tal com estava prevista degut a la irrupció de la Covid-19. En aquesta ocasió s’han comptabilitzat en total 895 persones dormint a la via pública i 3.046 allotjades en equipaments municipals o de les diverses entitats municipals. Concretament, 1.741 places es troben en allotjaments públics i concertats i les 1.305 restants formen part d’entitats socials privades. L’últim recompte es va fer l’any 2018, un moment en què es van detectar 956 persones dormint a la via pública i 2.130 en recursos residencials de la XAPSLL.

Des de l’any 2008 i fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer detectades pels successius recomptes ha passat de 658 a 895 persones, un increment del 36%. Les xifres reflecteixen una estabilització del fenomen durant els últims tres anys, tot i que en paral·lel el nombre de places en recursos residencials per a persones sensellar s’ha incrementat de forma notable, fins a les 3.046 persones allotjades actualment. Podeu consultar aquí el detall per districtes.

Coincidint amb el recompte a la ciutat de Barcelona, de forma simultània s’ha fet el recompte a L’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.