El concert, dirigit per Xavier Puig, comptarà amb els cors Lieder Càmera i Coral Cantiga i les veus solistes de Núria Vilà, Roger Padullés, Tànit Bono i Carles Pachón

Aquest cap de setmana, 28, 29 i 30 de maig, l’Orquestra Simfònica del Vallès va oferir tres concerts de “La Novena de Beethoven” com a cloenda de la 25a temporada del cicle Simfònics al Palau, Simfònics a Sabadell i dels concerts a l’Auditori Enric Granados de Lleida, amb les entrades pràcticament exhaurides en totes tres localitats.

Gaudirem de l’obra més universal i humanista de totes: la Simfonia núm. 9, en Re menor, op. 125, “Coral” de Beethoven, sota la batuta del director titular de l’OSV, Xavier Puig, que comptarà amb les veus solistes de Núria Vilà (soprano), Tànit Bono (mezzosoprano), Roger Padullés (tenor) i Carles Pachón (baix) i la participació del Cor Lieder Càmera (Josep Vila, director) i la Coral Cantiga (Pep Prats, director). Abans, escoltarem l’obertura del ballet Hercule et Omphale, de Fernando Sor.

La passada temporada, La Novena de Beethoven, el concert que anualment l’OSV reitera en la seva programació, es va haver de cancel·lar per la pandèmia que va afectar l’aturada d’activitat cultural durant alguns mesos. Aquesta temporada, la Simfònica del Vallès ha mantingut tots els concerts previstos tot i les dificultats i reduccions d’aforament que han patit els espais i fa un balanç molt positiu després de realitzar 77 concerts (simfònics, d’òpera i de cambra), en 13 localitats catalanes i agraeix el suport rebut per part dels 29.274 espectadors que s’han apropat a escoltar alguna de les seves propostes.

L’Orquestra Simfònica del Vallès protagonitza la 25a temporada de Simfònics al Palau que es destaca pel seu esperit entusiasta i innovador capaç de mirar amb complicitat les grans obres de repertori i trencar fronteres per abraçar el cinema, la dansa, la teatralitat, el musical i altres gèneres musicals que troben en el simfonisme un company de viatge atractiu i emocionant.

L’OSV compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, impulsant projectes com el cicle ‘Simfònics al Palau’, ‘Simfònics a Sabadell’, ‘Gradus ad Parnassum’, ‘Gira de Setmana Santa’, i projectes com la ‘Jove Orquestra Simfònica del Vallès’ o ‘Acadèmia OSV’.

https://www.youtube.com/watch?v=v5prK7xNyjo