Fer la Transpirinenca i retransmetre-ho en directe a l’Instagram del Descobrir, aquesta és l’aventura. Des del 18 de maig i durant 24 dies, un equip de muntanya de sis persones liderat pel realitzador i fotògraf Álvaro Sanz està recorrent d’est a oest el GR 11, la mítica ruta coneguda com la Transpirinenca i retransmetent-ho en directe a l’Instagram del Descobrir. Totes les experiències, descobriments i aventures que faci l’expedició s’estan explicant diàriament i en directe a través del perfil d’Instagram del Descobrir, d’aquesta manera ho pots seguir des de casa.

L’objectiu d’aquesta travessa és reivindicar els grans viatges que es poden dur a terme a Catalunya. Joan Morales, director de la revista explica: “Sovint pensem que el concepte de viatjar només es pot aplicar si te’n vas a l’altra punta del món, però nosaltres pensem que al nostre país també es poden viure aventures molt importants”. En la mateixa línia, el realitzador Álvaro Sanz explica: “Hem voltat per tot arreu, per l’Himàlaia i per l’Antàrtida, però el nostre territori el tenim tan a prop que no el veiem”.

A més, d’Álvaro Sanz, l’equip de l’expedició està format per cinc persones més. Marta Riera, que ja ha treballat anteriorment amb Sanz, ajudarà en les tasques de realització. Genís Zapater aportarà els seus coneixements i seguretat característics d’un corredor i guia de muntanya. La biòloga i professora d’esquí Núria Homs serà l’encarregada d’aportar saviesa sobre la natura que envolti l’expedició. El grup es completarà amb Maties Palau, ambientador sonor, i Maria Biescas, que portarà una furgoneta de suport logístic.

Quan l’expedició acabi el recorregut iniciat al cap de Creus sense destí de finalització establert, l’equip de la revista transformarà les seves vivències en un número doble molt especial, que sortirà al quiosc a final de juliol. En forma de dietari, explicarà tots els detalls de la gran travessa dels Pirineus catalans, perquè la puguis fer com i quan vulguis.

Seguint la línia habitual del Descobrir, que aposta pel turisme sostenible i responsable, l’expedició es proposa no utilitzar cap plàstic durant el recorregut.