Aigua.coop participarà el proper dijous 3 de juny de 2021 en la jornada ‘Social economy solutions towards zero pollution’ organitzada per la Comissió Europea en el marc de la EU Green Week. La sessió, que es realitzarà en línia a través de la plataforma Zoom, té per objectiu donar a conèixer els beneficis de l’economia social, un important model de negoci alternatiu que la Unió Europea vol que ajudi a fer la transició verda cap a un entorn millor tot reduint la contaminació, mantenint els beneficis locals, garantint la igualtat i una societat justa. Com a exemple de projecte vinculat a l’economia social, la Comissió Europea ha convidat Joan Arévalo, president d’Aigua.coop, a exposar el cas de la cooperativa de segon grau a la ponència principal de la jornada.

La ponència principal comptarà també amb la intervenció de Dirk Vansintjan, president de RESccop.eu; Todor Ivanov, secretari general d’Eurocoop; David Levine, cofundador i president d’ASBC; Katie Treadwell, membre de l’oficina de política energètica de WWF; Giorgio Rosso, cap de servei a La Citta Verde i José Manuel Portas, coordinador de la secretaria tècnica a AERESS. El president de la Comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo, i el vicepresident, Francisco Serrano, explicaran la trajectòria de la cooperativa i els projectes com Aigua.coop, que contribueixen a beneficiar la comunitat local tot impulsant la igualtat i contribuint a caminar cap a una societat més justa. Per seguir l’esdeveniment en directe, cal registrar-se en aquest enllaç.

Concretament, la presentació anirà a càrrec del vicepresident Francisco Serrano. Durant la seva intervenció, explicarà als assistents el cas d’Aigua.coop però també el de la Comunitat Minera Olesana, un clar exemple amb més de 150 anys d’història sobre com gestionar l’abastament d’aigua seguint els principis i objectius de l’economia social. Precisament, la Comunitat Minera Olesana, amb la col·laboració de Clade, va crear la cooperativa de segon grau Aigua.coop amb la finalitat d’acompanyar i donar suport als col·lectius d’altres municipis que creuen que el servei de l’aigua i tots els serveis essencials haurien de ser gestionats pels mateixos usuaris i usuàries en forma de cooperativa o mútua, seguint els principis de l’economia social.

En aquest sentit, Aigua.coop és una plataforma de prestació de serveis per ajudar a transformar la gestió de l’aigua als municipis agafant com a referència els valors de l’economia social i del cooperativisme, a través de la implantació d’un model d’empresa democràtica i participada pels mateixos ciutadans, entenent que l’aigua és un bé comú i un element essencial i imprescindible de la vida humana i la natura. Aigua.coop va ser presentat a CEPES i va obtenir una ajuda dels Fons Socials Europeus. Actualment, Aigua.coop està prestant serveis de gestió de control de qualitat i de seguiment de la xarxa d’abastament.