La revista Sàpiens ha estat guardonada amb els VIII Premis Martí Gasull i Roig atorgats per la Plataforma per la Llengua. El guardó es concedeix per votació popular, que en aquesta ocasió ha recollit 4.707 vots, i premia l’exemplaritat en la defensa de la llengua catalana.

En el moment de la recollida del premi, la directora de la revista, Clàudia Pujol, la va definir com una eina “per bastir el relat històric que tot el país ha de tenir” i per “acostar la història del país al gran públic, amb un llenguatge planer i alhora amb rigor”. Pujol va recordar que, al llarg dels vint anys d’història de la publicació, s’ha intentat contribuir a normalitzar el català al quiosc i va destacar la importància de “parlar català amb tothom, amb tota normalitat i en tots els àmbits de la vida”.

El guardó tenia dos altres finalistes: la companyia de telecomunicacions Parlem i el Teatre Micalet de València. En la gala d’ahir també es va lliurar el Premi Especial del Jurat a l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú, de qui es va reconèixer la trajectòria en defensa de la llengua catalana.

L’acte va ser presentat per l’actriu i poetessa Estel Solé i va comptar amb les actuacions musicals dels cantautors Cris Juanico (Menorca) i Maria Jaume (Mallorca).