Clade, a través del seu director general, Ramon Roig, va participar el passat 29 d’abril a la XXIX Assemblea General de CEPES, la Confederación Empersarial Española de la Economía Social.

L’Assemblea va estar presidida pel President del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que en la cloenda va anunciar que l’economia social tindria un paper clau i decisiu en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència: “l’economia social és un actor clau i decisiu en la transformació social i econòmica d’Espanya i Europa. El futur passa pels lideratges compartits i cooperatius que treballen en una direcció comuna que no oblida el bé comú, en definitiva, alineats amb els valors i principis de l’economia social”. També va subratllar i va agrair el paper de CEPES durant la pandèmia i la resposta que han donat les empreses de l’economia social, que “porten dècades promovent la transformació de l’economia, la participació dels treballadors en les decisions empresarials i la responsabilitat compartida”. Un model que ocupa 232 milions de persones a escala europea i representa el 8% del PIB de la UE.

Sota el lema Economía Social: Un actor empresarial clave para la transformación social y económica de España y Europa, la confederació va aprovar els seus resultats i va traçar els objectius estratègics de cara aquest 2021. En una sessió semipresencial, va reunir 300 líders representants de les empreses i entitats de l’economia social, representants polítics i empresarials.

També hi va prendre part la vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que va participar en la inauguració, i va que va apuntar que “els fons Next Generation són una bona oportunitat per tal que l’economia social sigui clau en la transformació econòmica a través d’un disseny que permeti la recuperació del creixement, la creació d’ocupació, inclusiva i resilient”.

Durant l’assemblea, es va donar a conèixer el pla que CEPES ha fet arribar a l’executiu espanyol en els fons Next Generation UE, un projecte que reunirà accions per a l’economia social amb una inversió de 1.950.500 milions d’euros. Amb aquesta inversió, es generaria 12.300 nous llocs de treball directes.

El Grup Clade és membre de la Junta Directiva de CEPES. Segons els càlculs de la confederació, l’economia social a l’Estat espanyol engloba més de 43.190 empreses, representa un 12,5% de l’ocupació, genera uns 2.200.000 llocs de treball directes i indirectes, i la facturació agregada representa el 10% del PIB.