Després de mesos de treball intents, finalment el Mercat Arrels ja és una realitat que va arrencar en fase de proves el passat 11 de març. En les primeres 24 hores, més del 16% dels socis i sòcies ja havien fet la primera compra, i s’havien venut més de 1.000 productes dels pagesos i les pageses d’Arrels.

Durant dos mesos, el Mercat de pagès online serà només per a les persones sòcies que van donar suport a l’arrencada del projecte com a fundadores. Aquesta fase de prova s’anirà posant en marxa durant tot el mes de març de manera que cada setmana obriran un grup de mercats locals i a finals de mes totes les persones sòcies ja hi podran comprar. L’objectiu és arribar al 70% de les llars amb tot el producte (tant fresc com de rebost) i, al 30% restant, amb el producte de rebost.

En aquesta primera fase, s’acotarà l’oferta a 70 pagesos i elaboradors, així es posarà a prova tot el sistema tecnològic, logístic i de comunicació que s’ha creat únicament pel Mercat Arrels. Es tracta d’un sistema que no ha existit enlloc fins ara i es necessita sotmetre a la realitat per veure que realment funciona amb èxit.

El Mercat Arrels comença en fase de prova perquè, ara que ja està llesta la tecnologia, la logística, els productors i el màrqueting, es necessita provar dues coses més: per una parta la recurrència amb què els socis faran servir el mercat, cada quant compraran i quines quantitats, i per l’altra la quantitat de productors necessaris per atendre aquesta demanda amb èxit.

Pel que fa als mitjans Arrels, s’ha estrenat un nou podcast, ‘Salvant les distàncies’, dirigit i presentat per Alba Forés. A cada capítol, la presentadora mostrarà històries vitals de perfils molt diferents, que viuen tant al món rural com a l’urbà. El primer programa ja està disponible i Peter Thiemann n’és el convidat.