Previsora General continua treballant en la difusió dins del seu blog  d’ articles relacionats amb l’economia social i solidària que persegueixen fer difusió de les particularitats i trets diferencials de les entitats que formem part d’aquest sector.

En aquesta ocasió la mutualitat ha explicat als seus mutualistes quin paper tenen les xarxes socials en l’auge de l’economia social i solidària.

Les xxss han de formar part de l’estratègia digital de qualsevol marca. S’han convertit en una aposta que ningú discuteix i han entrat a formar part de la normalitat per a les empreses que potencien els seus plans de màrqueting. Però si hi ha un sector en el qual l’auge i el paper de les xxss ha estat crucial és el de l’economia social i solidària. La comunicació mitjançant aquests canals ha estat molt important per a conscienciar i donar a conèixer què fan les empreses que practiquen l’economia social i solidària.

Les xarxes socials solidàries

Internet com a aliat per a donar a conèixer projectes solidaris, és la gran aposta de les marques que utilitzen les autodenominades xarxes socials solidàries; la seva facilitat d’accés des de qualsevol lloc i mitjançant qualsevol dispositiu faciliten el seu ús i la transmissió del missatge.

Ajudes per a la lluita contra el risc d’exclusió social, voluntariats, banca ètica, sostenibilitat, protecció del medi ambient… Una manera d’afavorir el desenvolupament de plans col·laboratius que impliquin la societat, quelcom possible i factible amb una estratègia digital que potenciï la comunicació mitjançant les xarxes socials.

Per què han triomfat els projectes de l’economia social i solidària?

Parlem de plans molt concrets i enfocats a un tipus de públic específic. Fa anys arribaven a poques persones i exclusivament interessades en aquestes qüestions. Ara la lent s’amplia i es mostren els resultats i els objectius a un públic més gran.