El laboratori d’innovació social de Suara Cooperativa, el SuaraLab, va llançar una convocatòria a startups per participar al Disruptive Homecare Startup Challenge. Un repte en què es van convocar a startups que proposen solucions disruptives per transformar el model assistencial social i sanitari. Després d’un intens procés de selecció, la cooperativa ha triat dos projectes de base tecnològica que innoven en la prestació del servei a les persones grans o amb dependències i que aportin solucions amb models assistencials disruptius per fer front a l’impacte provocat per la Covid-19.

Aquestes son les dos startups seleccionades:

  • Neural Actions: Neural Actions és una startup argentina especialitzada en xarxes d’informació i coneixement. El seu objectiu és crear solucions en les àrees de l’educació, l’oci, els recursos humans i la salut, orientada a la teràpia cognitiva per combatre els efectes de l’Alzheimer, específicament en la pèrdua dels records. S’ha creat una plataforma de teràpies per a persones amb deteriorament cognitiu, que permet que persones professionals i cuidadores, facin teràpies personalitzades des de l’emoció i la passió a través d’un mapa per construir la història de vida de les persones ateses amb sistemes d’intel·ligència artificial.
  • SeniorDomo: Startup amb seu a Barcelona que ha desenvolupat un sistema de teleassistència avançada preventiu mitjançant la intel·ligència artificial i la internet de les coses. Aquest sistema permet a les persones grans una major independència gràcies al monitoratge del seu estat físic durant les 24 hores de forma no invasiva, tant a la llar com a l’exterior.

El Disruptive Homecare Startup Challenge és la segona experiència impulsada per aquest laboratori, amb l’objectiu d’establir col·laboracions amb l’ecosistema startup i sinergies amb talent emergent per transformar l’atenció a les persones. Els projectes rebran assessorament i mentories socials amb referents i persones expertes del sector.