• Se celebra el 10è aniversari d’un dels projectes bandera de l’OSV, que torna a rodar després de cancel·lar l’edició de l’any passat degut a la pandèmia
  • Una producció participativa que recorre diferents localitats del territori, enguany amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i les veus de Marta Mathéu, Gemma Coma-Alabert, Albert Casals i Toni Marsol, sota la direcció de Xavier Puig.
  • El projecte contempla un valor musical i social, així com cultural i territorial i posa a l’abast dels cors del país una coproducció professional de gran nivell.
  • La Faràndula de Sabadell, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori Enric Granados de Lleida acolliran els concerts de Setmana Santa entre el 26 de març i l’11 d’abril.

Fa 10 anys, l’Orquestra Simfònica del Vallès inicià un projecte participatiu, transversal i amb recorregut per tota Catalunya: el Concert de Setmana Santa que va adreçat a la participació de diferents cors de Catalunya que, des de l’entusiasme i el desig de participar en un esdeveniment cultural i artístic enriquidor, hi participen tant a nivell musical com organitzatiu. El projecte contempla alhora un valor musical i social, així com cultural i territorial.
L’any passat, el projecte es va haver de cancel·lar degut a la pandèmia i enguany, tot i les dificultats, l’OSV segueix apostant per mantenir la proposta i presenta el Rèquiem de Mozart amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, les veus de Marta Mathéu (soprano), Gemma Coma-Alabert (mezzosoprano), Albert Casals (tenor) i Toni Marsol (baríton), en 4 concerts a La Faràndula de Sabadell (26 març), Palau de la Música Catalana (27 i 28 març) i Auditori Enric Granados de Lleida (11 abril).

El fet coral català és una de les expressions musicals i associatives més esteses en el nostre país, que compta amb grans institucions corals. El món coral representa una implantació social molt àmplia, que va des dels infants fins a la tercera edat, des de cors d’esbarjo fins a grups semi-professionals. Alguns d’aquests, per tant, tenen no només un potencial musical important, capaç d’interpretar obres simfònic-corals, sinó també un poder i experiència organitzativa molt important en la seva ciutat, que hem de (i volem) aprofitar.  Amb tot, una producció simfonico-coral com la que proposem no està a l’abast, ni musicalment ni econòmicament, de cada cor individualment, mentre que amb aquesta proposta ho fem possible a tots nivells.

D’aquesta manera, els cors escollits preparen una obra important del repertori i l’interpreten en gira per diferents ciutats en una producció professional: sota la direcció de Xavier Puig i acompanyats de l’Orquestra Simfònica del Vallès. I alhora la fan possible acollint un concert en la seva pròpia ciutat.

Programa

J. OLLÉ: Al principi era el vent (amb text d’Enric Cassases)
WOLFGANG A. MOZART: Ave Verum
WOLFGANG A. MOZART: Requiem en Re menor, KV 626
Marta Mathéu soprano

Gemma Coma-Alabert mezzosoprano

Albert Casals tenor

Toni Marsol baix

Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados

Xavier Puig director

Orquestra Simfònica del Vallès

Tant se val que mig Rèquiem de Mozart no sigui de Mozart. De fet, cap de les seves notes ja no li pertanyen. Ara el Rèquiem de Mozart és meu, teu i d’aquell de més enllà, fins i tot de Salieri. T’ho descobrirem després d’escoltar l’Ave Verum del mateix Mozart i En principi era el vent, obra de Josep Ollé, basada en textos del poeta Enric Cassasses. Xavier Puig, director titular de l’OSV i del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, ens en promet una versió sense concessions. Per recordar que la vida no seria vida sense la mort.