infografiaEl pròxim 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua, una efemèride impulsada per l’Agenda 21 que va establir la Conferència de les Nacions Unides pel Medi Ambient i el Desenvolupament. La garantia de l’aigua potable i el seu sanejament, així com una gestió sostenible, també és un dels 17 objectius prioritaris de l’Agenda 2030 (ODS).

Compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Clade ja es va implicar en la creació d’Aigua.coop, una cooperativa de segon grau formada pel mateix grup i la Comunitat Minera Olesana, i RAX Instal·lacions.  Aigua.coop va néixer amb la voluntat de generar reflexió i donar respostes als models de gestió de l’aigua, el cooperativisme i l’economia social i ofereix un model per una gestió pública, no mercantil i democràtica de l’abastament d’aigua.

La defensa d’un model diferent d’abastament d’aigua municipal té la voluntat de facilitar un servei bàsic com és l’aigua per a les famílies, a uns preus ajustats, vetllant per la màxima qualitat i amb les virtuts d’un servei de proximitat, que ja són les claus de l’èxit del model de la Comunitat Minera Olesana, una de les empreses que conformen el Grup Clade.

Precisament per això, el pròxim 11 de març parlarem del model cooperatiu d’Aigua.coop a la Taula per l’Aigua que organitza l’Ajuntament de Riells i Viabrea (Selva).