Suara Cooperativa ha estat una de les cooperatives premiades aquest any als Reconeixements CoopCat que organitza anualment la Confederació de Cooperatives de Catalunya. S’ha tingut en compte “la feina que desenvolupen en la cura de la salut física i emocional de les persones, la promoció de la participació de les sòcies de la cooperativa en la governança i per ser referents en models d’atenció a col·lectius vulnerables”. L’acte de reconeixement a les cooperatives premiades es va fer el dijous 17 de desembre telemàticament.

La directora de l’Àrea de Persones, Mònica Vázquez, va recollir el guardó en nom de Suara Coperativa: “El compromís amb les persones i per les persones ens ha permès superar molts moments difícils i complicats i seguir avançant dia a dia malgrat les incerteses. A Suara, el benestar de les professionals sempre ha estat un element central, des del convenciment que les persones són la força de la cooperativa, i això reverteix en la qualitat dels serveis”.

El jurat, format per Xavier Palos (Fundació Roca Galés), Núria Rodríguez (Universitat de Barcelona), Víctor Cardona (Caixa d’Enginyers) i Josep Maria Canyelles (Respon.cat) també va reconèixer la cooperativa Comunitat Minera Olesana en la categoria ‘Compromís amb el territori’, el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent en la categoria ‘Compromís amb la intercooperació’, la cooperativa d’arquitectura Celobert en la categoria ‘Trajectòria’, la cooperativa Som Mobilitat en la categoria ‘Jove i innovadora’ i a Àuria Grup en la ‘categoria especial Covid19’.

El president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Guillem Llorens, va ressaltar que  “és indispensable visibilitzar l’enorme tasca que fa el cooperativisme a casa nostra: per la cohesió social i per un repartiment més just de la riquesa”. Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va subratllar que “el cooperativisme ha estat a la trinxera al moment de donar una resposta de país en una crisi com la del covid19″.

Gala de Reconeixements CoopCat 2020