Aquest any, per raons de seguretat i prevenció per la pandèmia, no se celebrarà l’acte presencial a l’auditori de la FPCEE amb la tradicional lectura del pregó de Nadal i el concert posterior, i tampoc hi haurà acte en línia. En aquesta ocasió, el poeta i filòleg Carles Duarte i Montserrat (Barcelona, 1959), ha escrit aquest pregó on evoca els seus primers records de Nadal, parla de l’obra de Ramon Llull i convida a tota la comunitat universitària de Blanquerna a recordar el sentit de Nadal després d’un any especialment dur: “el missatge de Nadal és de fe i d’esperança, de confiança compromesa amb valors i ideals que fonamenten la nostra existència com a cristians. Des d’aquí reprendrem el camí.”

Carles Duarte és deixeble d’Antoni M. Badia i Margarit i Joan Coromines i autor d’una considerable obra literària i lingüística, Creu de Sant Jordi i Cavaller de les Arts i de les Lletres de la República Francesa.