La Casa dels Clàssics presenta la segona edició del Festival Clàssics, el festival d’arts contemporànies i pensament que, degut a la pandèmia per la Covid19, enguany tindrà lloc exclusivament de forma virtual i gratuïta del 16 de novembre al 28 de desembre. Es tracta d’un festival digital que, sense barreres geogràfiques i amb l’ambició d’arribar a públics d’arreu, continuarà fusionant l’art, la creació i el pensament per acostar els clàssics i la seva reflexió a tots els públics.

Aquesta nova edició, sota el títol de Reset, està inspirada en l’home de Vitruvi renaixentista, un ésser que representa l’instint de renéixer després de la desfeta, la mirada cap a un demà construït sobre les bases del què hem après. Vitruvi fa referència així al contingut del festival: projectar futurs possibles a través de la selecció curada d’obres de pensadors, escriptors i artistes clàssics que tenen en comú els contextos de crisi o pandèmia o la reflexió sobre nous mons. Per fer-ho, el Festival Clàssics fusiona tradició i modernitat i proposa un trajecte pel passat, present i futur.

El passat, a partir d’un recorregut a través de la lectura dramatitzada de textos clàssics, obres d’art del fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya i fotografies, serà la font d’inspiració per reflexionar sobre el present i el futur d’aquest món incert en què vivim. El present serà el lloc on experts de tots els àmbits reflexionaran sobre els temps que vivim en totes les seves dimensions (educació, salut, tecnologia, gènere, crisi climàtica, etc). El futur serà l’espai on qualsevol persona podrà compartir les seves idees sobre el món que vindrà, el futur que somia o s’imagina i les reflexions que li desperta l’itinerari pel llegat clàssic i les idees dels experts entorn al present.

Tots els continguts de Reset perduraran en línia i seran accessibles més enllà de la durada del festival. La plataforma servirà com a eina per divulgar la importància, pervivència i valor dels clàssics al nostre món actual.