El curs 2020-2021 serà diferent. Les necessitats de compaginar les mesures de salut pública que frenin la propagació del COVID-19 amb la d’oferir la màxima normalitat per a docents, alumnat i famílies esdevé un repte important per a tots els actors implicats. També pels proveïdors de productes i serveis a les escoles que són essencials per assolir l’èxit en aquest important repte.

A més, a l’excepcionalitat del moment s’ha d’afegir el repte d’avançar cap a una societat més sostenible, on els valors prenen protagonisme davant qualsevol acció de venda. Cal per tant, sumar a la necessària seguretat en l’aprenentatge, la certesa d’afrontar els reptes que s’imposen com a societat i que la pandèmia no pot ajornar, com avançar cap a una societat més justa, més inclusiva, més sostenible, més responsable i per tant més lliure.

Abacus cooperativa ha assumit, des del primer moment, aquesta doble línia d’acció, d’una banda garantint que els establiments compleixin les garanties d’ocupació i les condicions de seguretat per a les persones sòcies de consum i consumidores, a l’hora que els productes distribuïts per la cooperativa compleixin amb els requeriments de manipulació segura. En aquest sentit Abacus ha reforçat el servei de botiga online, implementant millores que fan més eficient el servei i que permet de forma còmoda i ràpida adquirir la major part de productes que Abacus té a les seves botigues.

Les botigues Abacus han implementat les mesures necessàries per afavorir la distància social i amb una cura permanent en el condicionament dels espais per complir amb escreix amb totes les normatives exigibles. Abacus cooperativa, conjuntament amb la Universitat de Barcelona ha estat pionera a l’estat en aplicar a l’Espai Abacus de Barcelona un sistema d’intel·ligència artificial que detecta l’ús de mascareta en accedir els usuaris a l’establiment, alhora que en regula l’afluència per permetre una compra confortable i segura. Aquesta innovació, en fase de proves, podria implementar-se als principals establiments de la cooperativa.

D’altra banda, Abacus continua avançant en la implantació del seu model de consum responsable i sostenible, que implica tant en la selecció de productes com en la progressiva reducció de residus i l’eficiència energètica. En aquest sentit els establiments Abacus estan avançant una tendència de futur que potenciarà el producte a granel, eliminant els blisters o el film protector de productes, o substituint les bosses de plàstic per les de paper o triant materials reciclables pels productes de la marca Abacus i paper certificat PEFC en els seus catàlegs. Abacus està afavorint que empreses líders en e l’àmbit de la papereria i el material escolar se sumin a aquesta iniciativa.

Abacus cooperativa, amb 52 anys d’història, continua sent un factor d’innovació al món educatiu, alhora que un referent de confiança tant per a les famílies, que saben que a Abacus trobaran exactament el que necessiten, com per a la comunitat educativa, que confia en el criteri de qualitat, seguretat i equitat a l’hora de triar els productes destinats a escoles i a l’alumnat.