Som* ha arribat a un acord amb Unió de Pagesos per impulsar junts Arrels, el món que torna quan el projecte ha arribat als 1.000 primers Fundadors/es. Després de l’èxit de «Pagesia a casa» on més de 400 productors/es van abastir directament la població durant el confinament, el sindicat Unió de Pagesos ha fet un pas més convertint-se, juntament amb Som*, en impulsor del mercat de pagès en xarxa Arrels. Un cop assolit el suport de 1.000 persones que ja se n’han fet Fundadors/es, les dues organitzacions es fixen l’objectiu d’arribar a 5.000 per tal d’engegar-lo la propera tardor.

D’una banda, Arrels serà el mercat de pagès en xarxa que connectarà directament els millors productors agrícoles, ramaders i artesans del país amb els consumidors sense que cap intermediari hi afegeixi cap cost. El sistema actual de distribució alimentària perjudica els productors, els consumidors i l’entorn natural i per això, és urgent recuperar el dret a triar allò que consumim.

De l’altra, serà també un punt de trobada dels qui estimen «el món que torna» per posar en valor l’estil de vida rural. En forma de portal web, de revista trimestral i de ràdio a internet, serà una finestra oberta amb continguts cuidats, sorprenents i inspiradors per reivindicar i gaudir del món que torna: la terra, les mans, la vida.

El nombre de Fundadors/es s’ha limitat a només 5.000 per acompasar el creixement a la capacitat de producció de cadascun dels productors i per  poder atendre la complexitat logística i tecnològica. «No som, ni volem ser, l’Amazon català. Amazon és un gran depredador que colla els productors i destrueix el teixit comercial dels barris i pobles. Arrels és un projecte cooperatiu que, amb la força de la gent que ens fa costat, garantim la qualitat i la logística», comenta el director d’Arrels, Josep Sucarrats.

Per convertir-se en un dels Fundadors, només cal entrar al web MercatsArrels.cat i escollir una de les opcions que permet entrar a formar-ne part. Pel que fa als productors, totes aquelles persones i empreses de la pagesia, ramaderia i pesca o artesania, poden inscriure-s’hi lliurement a través del web, on podran oferir els seus productes, sempre i quan encaixin amb els criteris de qualitat, proximitat i sostenibilitat que fixarà l’equip d’Arrels.