L’empresa d’alimentació Borges ha formalitzat amb l’entitat bancària BBVA un préstec sostenible per import de 15,7 milions d’euros, amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental de les seves activitats. Les condicions del préstec estan vinculades a l’evolució de l’impacte mediambiental de la seva producció industrial, segons els paràmetres definits conjuntament amb Anthesis Lavola.

Les millores orientades a la producció sostenible que Borges ha acordat dur a terme per al finançament contemplen la reducció del consum d’hidrocarbur hexà per a l’extracció de l’oli de llavors i la reducció del consum de gasoil per a calefacció. El préstec ajudarà a Borges en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, alhora que cobrirà les necessitats de creixement de l’empresa.

BBVA avaluarà el compromís de sostenibilitat de la mà de la consultora mediambiental Anthesis Lavola, que emetrà informes sobre el seguiment d’aquests paràmetres.

Els paràmetres que hem definit a Anthesis Lavola permetran fer un seguiment de l’evolució de l’impacte ambiental i les millores. Aquests paràmetres es mostraran en informes anuals que realitzarem des de l’equip de Sostenibilitat Corporativa i ajudaran a BBVA a avaluar l’acompliment de Borges en els objectius de reducció establerts.

Les entitats financeres han vist una línia de negoci interessant en els últims temps potenciar els préstecs per a millores mediambientals ineludibles per a les empreses. En aquest sentit, el BBVA s’ha adherit a l’aliança europea en què les administracions, les empreses i els agents socials i les ONGs aposten per una sortida sostenible a la crisi causada per la Covid-19. En aquest compromís denominat Grupo Español para el Crecimiento Verde s’han sumat un total de 240 empreses.

Fa un parell d’anys, BBVA va anunciar el seu compromís per mobilitzar fins al 2025 al voltant de 100.000 milions d’euros en ‘finançament sostenible’, terme encunyat per a aquest tipus de crèdits o préstecs per a millora de processos i preservació de l’entorn. En els dos últims anys, BBVA ha prestat un total de 30.000 euros d’aquesta suma previst. “L’aspiració de l’entitat és que tots els productes que ofereixen els clients, tant grans empreses, com a institucions, PIMES o particulars, tinguin una solució sostenible”, expliquen fonts del BBVA.