CladeAmb l’arrencada de la temporada d’estiu, El Matí de Catalunya Ràdio, presentat per Albert Segura, dedica la secció Projectes Singulars per subratllar els casos més rellevants dels últims tres anys. Pere Rusiñol condueix aquest espai per explicar com en aquest moment, i especialment després de la crisi de la Covid, caldrà “cooperar, no només competir”. Per això, apunta que cal “fixar-nos en el sector cooperatiu d’aquest país que té una solvència i una qualitat molt interessant” i recomana “aprendre del cooperativisme per sortir-nos-en d’aquesta crisi d’una manera que sigui beneficiosa per a tothom”. Perquè “son empreses que funcionen amb uns altres valors”.

Un dels casos d’èxit que s’hi presentarà el proper 5 d’agost és el d’Aigua.coop i en parlarà amb el director general de Clade, Ramon Roig, i Joan Arévalo, president de la CMO.

Aigua.coop és una cooperativa de segon grau entre la Comunitat Minera Olesana (fundada l’any 1868, amb més de 150 anys d’experiència cooperativa), el Grup Clade i Rax, que es posa al servei d’altres municipis per gestionar l’aigua municipal mitjançant una cooperativa de consum. Aigua.coop ofereix el suport tècnic, administratiu i jurídic per adoptar un sistema cooperatiu per gestionar un servei públic essencial. D’aquesta manera, els ajuntaments són un col·laborador de la cooperativa que es constitueix per autogestionar el servei integral.

Des que Aigua.coop va rebre l’impuls de Projectes Singular que financia la Direcció General de l’Economia Social –que tenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, línies de negoci, noves empreses, nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat, o del territori.

Des de fa poques setmanes, Aigua.coop també presta servei a la urbanització Can Vinyals (Esparreguera, Baix Llobregat).